Sadece 15 film ‘Everything Everywhere All at Once’dan daha fazla Oscar kazanmıştır: İşte o filmler

5 mins read

Gold Derby’nin de tahmin ettiği gibi, 12 Mart Pazar günü düzenlenen 2023 Oscar Ödülleri’ne “Everything Everywhere All at Once” damgasını vurdu.

A24’ün yapımcıları Daniel Kwan ve Daniel Scheinert’in bilimkurgu filmi toplamda yedi dalda ödül aldı: En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Orijinal Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu (Michelle Yeoh), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Ke Huy Quan), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Jamie Lee Curtis) ve En İyi Film Kurgusu. Yedi Oscar ne kadar etkileyici? Geçtiğimiz 95 yıllık Akademi Ödülleri törenlerinde sadece 15 film daha fazla heykelciği evine götürmeyi başardı.

Oscar’lar sizi sevdiğinde, gerçekten ama gerçekten seviyorlar. Tarih boyunca en çok Oscar kazanan 15 filmi görmek için yukarıdaki fotoğraf galerimizi gezin (ya da doğrudan erişim için buraya tıklayın). Her biri 11 zaferle, şu anki üç rekor sahibi “Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü”, “Titanik” ve “Ben-Hur”. Peki “West Side Story”, “Slumdog Millionaire” ve “Gone with the Wind” gibi diğer Akademi Ödülleri favorileri tüm zamanlar listesinde nerede yer alıyor?

Her biri yedi Oscar alan aşağıdaki 11 film

Kayıtlara geçmesi açısından, “Everything Everywhere All at Once” şu anda her biri yedi Oscar alan aşağıdaki 11 filmle eşit durumda: “Gravity” (2013), “Shakespeare in Love” (1998), “Schindler’s List” (1993), “Dances with Wolves” (1990), “Out of Africa” (1985), “The Sting” (1973), “Patton” (1970), “Lawrence of Arabia” (1962), “The Bridge on the River Kwai” (1957), “The Best Years of Our Lives” (1946) ve “Going My Way” (1944).

ABC’nin 2023 töreni üçüncü kez Jimmy Kimmel tarafından sunuldu. Üç buçuk saatlik program boyunca, Will Smith’in bir önceki yıl Chris Rock’a attığı meşhur Oscar tokadıyla dalga geçmeye devam etti. En son Amy Schumer, Wanda Sykes ve Regina Hall töreni birlikte sunmuşlardı ve ondan önce de üç yıl boyunca hiç sunucu olmamıştı.

“Everything Everywhere All at Once “ın yedi Oscar’la domine etmesinin yanı sıra, Netflix’in “All Quiet on the Western Front “u da En İyi Uluslararası Film, En İyi Sinematografi, En İyi Prodüksiyon Tasarımı ve En İyi Film Müziği dallarında kazandığı dört ödülle büyük bir başarıya imza attı. Sırada iki zaferle En İyi Erkek Oyuncu (Brendan Fraser) ve En İyi Makyaj ve Saç Şekillendirme ödüllerini kazanan A24 yapımı “The Whale” vardı.

Gold Derby’de bu yıl Oscar kazananları tahmin eden 10.042 kişiden hiç kimse %100 tam puan alamadı. Ancak 23 kategoriden 22’sini doğru tahmin eden bir kişi vardı: Josh M Parker. Kaçırdığı tek kategori En İyi Yapım Tasarımı oldu – “All Quiet” yerine “Babylon “u tahmin etti. Genel skor tablosunda nerede olduğunuzu görün.

Oskarlar sizi sevdiğinde, gerçekten ama gerçekten severler. Tarih boyunca en rekabetçi Oscar’ları kazanan 15 filmi görmek için aşağıdaki fotoğraf galerimizi gezin. Her biri 11 zaferle, şu anki üç rekor sahibi “Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü”, “Titanik” ve “Ben-Hur”. Peki “West Side Story”, “Slumdog Millionaire” ve “Gone with the Wind” gibi diğer Akademi Ödülleri favorileri tüm zamanlar listesinde nerede yer alıyor? İlk olarak Temmuz 2020’de yayınlanmıştır.

Hayati Esen

In 2005, he published his first book "Why Sufism". Then in 2012, he published essays on theology, politics and art in various magazines and newspapers. In 2014, he founded the website fikrikadim. The website is published in Turkish and English. In 2023, he wrote a post-truth novel called "Pis Roman". He still publishes his articles on fikrikadim.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386