Küresel bir ankete göre insanlar tatillerinde sıcak bir plaj yerine karlı bir yere gitmeyi tercih ediyor

5 mins read

Yeni bir araştırmaya göre, dünya genelinde insanların yüzde 56’sı yerde kar yoksa tatil sezonunun başladığını kabul etmiyor. ABD’deki 2.000 kişi de dahil olmak üzere 14 farklı ülkeden 8.500 kişiyle yapılan yeni bir ankete katılanların yüzde 40’ı yılın bu tatil döneminde daha sıcak ve güneşli (%34) bir yer yerine, yaşadıkları yerden daha soğuk ve karlı bir yere seyahat etmek istediklerini söylüyor.

ABD (%41) ve Hindistan’dakiler (%53) başka bir yere gitmektense yoğun bir şehre gitmeyi tercih ederken, Birleşik Krallık’takiler kırsal bir tatil kaçamağını (%31) tercih ediyor ve Kanadalılar bir sahil tatili hayal ediyor (%32).

Peki kaç kişi bir liste yapıyor ve iki kez kontrol ediyor? Her üç Amerikalıdan biri (%33) bayram sezonu seyahatlerini seyahatlerinden sadece bir hafta önce planlarken, Kanadalılar (%30) ve Avustralyalılar (%56) daha ileriye dönük olarak birkaç ay öncesinden plan yapıyor.

Hyatt adına OnePoll tarafından gerçekleştirilen anket ayrıca, dünya genelinde yüzde 62’lik bir kesimin yılbaşı sezonunun gidilecekler listesindeki bir destinasyonun üstünü çizmek için harika bir zaman olduğunu düşündüğünü gösteriyor.

En sevdiğiniz kış harikalar diyarı hangisi?

Popüler yerler arasından seçim yapmaları istendiğinde, dünyanın dört bir yanından katılımcılar Kanada’yı (%20) ölmeden önce yapılacaklar listesindeki en iyi yer olarak belirtirken, onu İtalya (%15) ve İzlanda (%14) takip ediyor.

Ayrıca, dünya genelinde katılımcıların üçte ikisinden fazlası (%67) önümüzdeki aylarda popüler bir aktiviteye katılmayı planlıyor. Türkiye’deki katılımcılar kar yürüyüşü yapmayı planlarken (%43), Tayland’dakiler bir yılbaşı partisine katılacak (%36), Brezilya’dakiler plajı ziyaret edecek (%41) ve İspanya’dakiler gözlerini tatil pazarlarına dikmiş durumda (%41).

Hyatt’ın sadakat, marka pazarlaması ve tüketici içgörülerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Amy Weinberg yaptığı açıklamada, “Birçok kişi bayram sezonunda arkadaşlarıyla ve ailesiyle kutlama yapmayı dört gözle beklerken, dünyanın neresinde kutlama yapmayı seçerlerse seçsinler, misafirlerimizi ve üyelerimizi önemsemek ve konaklamalarını geliştirmek için ağaç aydınlatma törenleri, bayram yemekleri ve yeni yıl partileri gibi popüler etkinlikler sunmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

Katılımcıların tatil istek listelerinde giyim ve aksesuarlar (%41), hediye sepetleri, şeker ve çikolata gibi gıda hediyeleri (%37), teknoloji (%36) ve tatil veya gemi seyahati gibi seyahatler (%33) yer alıyor.

Küresel olarak, tüketicilerin esnek çalışma ortamlarından faydalandıklarını ve uzun süreli konaklamaları tercih ettiklerini gösterecek şekilde, insanlar tatil sezonunda gittikleri yerden işe seyahat sürelerini uzatmayı da planlıyorlar (%51).

Birçoğu ailesini ziyaret edip dinlenmeyi dört gözle beklerken, yüzde 80’i bölgedeki müzeler ve restoranlar da dahil olmak üzere gidecekleri yeri keşfetmeyi planladıklarını belirtti.

“Katılımcıların üçte biri yeni bir destinasyona seyahat etmenin kendilerini şenlik havasına soktuğunu söyledi. İster ailenizle, ister arkadaşlarınızla ya da tek başınıza seyahat ediyor olun, yılın bu zamanının seyahatlerinize biraz sihir katacağı kesin” diye ekliyor Amy Weinberg.

Metodoloji:
Hyatt tarafından 6 Ekim – 21 Ekim 2022 tarihleri arasında 14 farklı ülkeden 8.500 katılımcının yer aldığı rastgele çift katılımlı bir anket gerçekleştirilmiştir. Araştırma, ekip üyeleri Market Research Society üyesi olan ve American Association for Public Opinion Research (AAPOR) ve European Society for Opinion and Marketing Research (ESOMAR) kurumsal üyeliğine sahip pazar araştırma şirketi OnePoll tarafından yürütülmüştür.

Haberin ANA KAYNAK LİNK