Araştırmaya göre, hasta güvenliğini sağlamak için “her doktor ve hemşirenin gece vardiyalarında 20 dakikalık şekerlemeye ihtiyaç var”

5 mins read

Yeni bir araştırmaya göre, hızlı bir şekerleme, sağlık personelinin yorgunlukla savaşmasına ve gece vardiyalarında hastaları güvende tutmasına yardımcı olabilir.

Araştırmaya göre, hasta güvenliğini sağlamak için "her doktor ve hemşirenin gece vardiyalarında 20 dakikalık şekerlemeye ihtiyaç var" 1

Newcastle Hospitals NHS Foundation Trust’tan Dr. Nancy Redfern, hem gece vardiyasında çalışan hastane çalışanları hem de hastaları için riskler nedeniyle, “sağlık hizmetlerinin, güvenlik açısından kritik diğer tüm sektörlerde yasaların gerektirdiği gibi resmi risk yönetim sistemlerine sahip olması gerektiğini” ekliyor.

Avrupa Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım Derneği’nin (ESAIC) yıllık toplantısında, Dr. Redfern, her doktor ve hemşirenin gece vardiyalarında 20 dakikalık bir şekerlemeye ihtiyacı olduğunu ve hiçbir sağlık uzmanının her hafta üst üste üç gece vardiyasından fazla çalışmamasını tavsiye etti. Bu hem hastaları hastane personelinin insan hatasından koruyacak hem de doktorların ve hemşirelerin eve giderken kaza geçirmesini önleyecektir.

Anestezi dergisinde yayınlanan anket sonuçlarına göre, stajyer doktorların, danışmanların ve hemşirelerin yarısı gece vardiyasından eve dönerken kaza geçirdi veya ramak kala oldu. Önceki araştırmalar ayrıca 20 saat veya daha uzun süre uyanık kaldıktan sonra araba kullanmanın sarhoş araba kullanmak kadar tehlikeli olduğunu bulmuştur.

12 saatlik bir vardiyadan sonra araba kullanan işçilerin, sekiz saatlik vardiyalarda çalışanlara kıyasla iki kat daha fazla kaza yapma olasılığı da vardı. Dr. Redfern, bu “uyku borcunun” iki gece kısıtlı uykudan sonra birikmeye başladığını söylüyor. Ayrıca vücudun bu yorgunluktan kurtulması için en az iki gece “iyi” bir uyku gerekir.

Doktorlar diğer çalışanlarla aynı ihtiyaçlara sahiptir
Spesifik olarak, araştırmacılar, 16 ila 18 saat boyunca uyanık kaldıktan sonra bilişsel işlevin azaldığını söylüyorlar. Redfern, sağlık çalışanları için bunun hastalar ve iş arkadaşlarıyla etkili bir şekilde etkileşim kurma yeteneklerini bozduğunu söylüyor.

“Yorgunluk başladığında, tıp ve hemşirelik ekibindeki bizler hastalar ve meslektaşlarımızla daha az empati kuruyoruz, uyanıklık daha değişken hale geliyor ve mantıksal akıl yürütme etkileniyor, örneğin bir hastanın ihtiyaç duyduğu ilaçların doğru dozlarını hesaplamayı zorlaştırıyor. ” Dr. Redfern açıklıyor.

“Esnekliği düşünmekte veya hızla değişen acil durumları yönetmeyi zorlaştıran yeni bilgileri elde tutmakta zorlanıyoruz. Ruh halimiz kötüleşiyor, bu yüzden ekip çalışmamız zarar görüyor. Dolayısıyla bizi ve hastalarımızı güvende tutan her şey bundan etkileniyor.”

Dr. Redfern, “Sonunda düzenleyicilerin, sağlık çalışanlarının, güvenlik açısından kritik olan diğer tüm sektörlerdeki çalışanlarla aynı fizyolojiye sahip olduğunu ve hasta ve personel güvenliğine yönelik genel yaklaşımının bir parçası olarak resmi yorgunluk riski yönetimi gerektirdiğini kabul edeceklerini umuyoruz.”

“Yorgunluğun etkilerini azaltmak için gece vardiyalarını yönetme şeklimizi değiştirmemiz gerekiyor. Bu vardiyalar, herkesin derin bir şekerleme yapmasını ve gece boyunca çalışırken güvende ve uyanık kalmak için birbirimizi desteklediğimizi sağlamalıdır. Personel programları, uygun dinlenme için vardiyalar arasında yeterli zamana izin vermeli ve hiç kimse arka arkaya 3 geceden fazla vardiya yapmamalıdır.”

kaynak link https://www.studyfinds.org/

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.