Bilim İnsanları Tarafından Yakın Zamanda Keşfedilen Yeni Vücut Parçası

4 mins read
Bilim İnsanları Tarafından Yakın Zamanda Keşfedilen Yeni Vücut Parçası

Bilim İnsanları Tarafından Yakın Zamanda Keşfedilen Yeni Vücut Parçası

Genellikle, insan anatomisi söz konusu olduğunda her şeyi keşfettiğimizi varsayıyoruz. Evet, anatomimiz hakkında gerçekten ciddi bir bilgi birikimimiz var. Fakat şimdi bile, insan vücudu hakkındaki anlayışımızı genişletmeye ve bilim adamlarının yakın zamanda bulduğu yeni vücut parçaları hakkında bilgileri de aktarmak isteriz.

Keşfedilen vücut kısmımıza gelince, insan çenesinde, alt çeneyi yükseltmek ve çiğnememize yardımcı olmak için çalışan derin bir kas tabakası. Modern anatomiye göre masseter kası iki katmana sahipti. Oysa şimdi bilim adamları üçüncü bir katmanı ortaya çıkardılar.

Bulgular Annals of Anatomy dergisinde yayınlandı. Araştırmacılara göre, modern bilim çenenin sadece iki katmanını tanırken, “birkaç tarihi metin üçüncü bir katmanın olası varlığından da söz ediyor, ancak konumu konusunda son derece tutarsızlar.”

Bu nedenle, bilim adamları konuyu araştırmak  için yola çıktılar. Bunu yapmak için, korunmuş 12 insan kadavra kafasını parçaladılar ve ayrıca ‘taze kadavraların’ CT taramalarını aldılar. Buldukları şey, modern tıbbın tanıdığı iki katman yerine, üç katmanımız olduğuydu.

Çalışma ekibinden Szilvia Mezey, “Masseter kasının bu derin bölümü, seyri ve işlevi açısından diğer iki katmandan ayırt edilebilir” diyor.

Ek olarak, bu tabakanın işlevinin alt çeneyi stabilize etmeye yardımcı olduğunu kaydetti.

Üçüncü katman için önerilen isim, masseterin koronoid bölümü anlamına gelen Musculus masseter pars choroidea’dır.

Çalışmanın diğer bir araştırma görevlisi Jens Christoph Türp, “Bu çelişkili açıklamalar ışığında, masseter kasının yapısını kapsamlı bir şekilde yeniden incelemek istedik” dedi. “Genel olarak, son 100 yılda yapılan anatomik araştırmaların hiçbir ayrıntı bırakmadığı varsayılsa da, bulgumuz biraz zoologların yeni bir omurgalı türü keşfetmesine benziyor” diye ekledi.

Bu keşifle birlikte, kas dokusunun diğer fonksiyonlarını ve yeteneklerini belirlemeye yardımcı olacak daha fazla çalışma bekleyebiliriz. Bu tür bilgiler, cerrahların yeterli ameliyatlar sağlamasına yardımcı olabilir ve ayrıca bilim adamlarına insan anatomisi hakkında daha fazla bilgi verecektir. Ek olarak, modern anatomi ders kitaplarının keşiflerini yansıtacak şekilde güncellenmesini bekleyebiliriz.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.