Süpermen sünnetli mi?

3 mins read
"Is Superman circumcised?

En tuhaf kitap adı yarışmasının galibi “Süpermen sünnetli mi?” oldu

"Is Superman circumcised?

The Bookseller dergisinin düzenlediği ve halk oylamasıyla bulunan Diyagram Ödülü için bu yıl 6 kitap yarıştı. Deve Ürünlerinin Sağlık ve Çevresel Faydaları, Matematiksel Olarak Meraklıları İçin Eğriler, Şapkalar: Çok Doğal Olmayan Bir Tarih, Rus Şeylerinin Yaşam Döngüsü (Rus Nesnelerinin Yaşam Döngüsü), Bayan, Umrumda Değil (Miss, I Don’) t Bakım) da yarışmacılar arasındaydı.

Süpermen Sünnetli mi? Halkın oylarının yüzde 51’ini alarak ödülü kazandı. Bu yılki oylamaya 11.000’den fazla kişi katıldı.

Telefonunuzun bilgisayar korsanları tarafından saldırıya uğramasını önlemek için yapabilecekleriniz
Roy Schwartz’ın kitabı, ABD’ye giden Yahudi göçmen Jerry Siegel ve Joe Shuster’ın yarattığı karakterin kökenlerini inceliyor. Schwartz, Superman’in başlangıç ​​hikayesinin Yahudi kültürü, tarihi ve teolojisinden çok şey aldığını söylüyor. Yazara göre, Kripton toplumu da Yahudi kültürüne dayanmaktadır.

1930’larda iki Yahudi yazarın yarattığı karakter, göçmenlerin karşılaştığı birçok zorlu mücadeleyi yansıtıyordu.

The Bookseller’ın Yazı İşleri Müdürü Tom Tivnan, oylamanın sonucuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı:

2019 kazananı The Dirt Hole ve Varyasyonlar ve 2020 kazananı Bir Yolun Kenarına İşeyen Bir Köpek: Doğu Endonezya Topluluğunda Hayvan Metaforları, ardından Diyagram seçmenlerinin bir kez daha yaramaz oyunlara yöneldiğini gördük.

Ödülü aldıktan sonra Schwartz şaka yollu şunları söyledi:

Rekabet zordu, ancak bu zorluğun üstesinden gelebildiğim için mutluyum. Bu muhteşem edebiyat ödülünü almaktan içtenlikle onur duyuyorum. Ciddi edebiyatın bile eğlenceli olmasına izin verildiğinin harika bir hatırlatıcısı.

Ünlü ödül 1978’den beri her yıl veriliyor. Kazanana bir şişe kırmızı şarap hediye ediliyor.

-kaynaklar: The Guardian, Jerusalem Post-

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.