Canon gülümseyen çalışanların içeri girmesine izin veren kameralar yerleştirdi

4 mins read

Canon gülümseyen çalışanların içeri girmesine izin veren kameralar yerleştirdi

Canon gülümseyen çalışanların içeri girmesine izin veren kameralar yerleştirdi

Canon, Çin ofislerine yalnızca gülümseyen çalışanların içeri girmesine izin veren kameralar yerleştirdi

Teknoloji şirketi Canon, işyeri morali sorununun üstesinden gelmek için düpedüz distopik bir yol buldu: Çinli yan kuruluşu Canon Information Technology’nin ofislerine özellikli “gülümseme tanıma” teknolojisine sahip kameralar yerleştirdi. Kameralar yalnızca gülümseyen çalışanların odalara girmesine veya toplantı rezervasyonu yapmasına izin vererek her çalışanın her zaman kesinlikle yüzde 100 mutlu olmasını sağlayacağı söyleniyor.

Teknoloji, Financial Times’ın Çinli şirketlerin çalışanlarını yapay zeka ve algoritmalar aracılığıyla nasıl gözlemleyip denetlediğine dair raporunda paylaşıldı.

Çalışmada şirketlerin kapalı devre kamera sistemleriyle işçilerin ne kadar süre yemek arası verdiğini gözlemlediği, hatta bazı mobil uygulamalarla işçilerin ofis dışındaki hareketlerini de takip ettiği belirtildi.

King’s College London’dan dijital ekonomi üzerine çalışan Nick Srnicek, bu denetleme sistemlerini şöyle değerlendirdi:

Algoritma ma ve gidersiniz. Bunun yerine denetim bu teknolojiler sayesinde daha da geliştiriliyor. Aslında tam da makine olması gerekirken, teknolojilerlerle çalışan temposunu artırıyor. 18’inci teşebbüsteki sanayi devriminde olduğu gibi.

Canon “gülümseme tanıma” teknolojili kameralarının lansmanının geçen yıl tanıtılmıştı. Ancak teknoloji çok da ses getirmedi. Bu da temel olarak bir bakıma benzer denetim ve ölçüm cihazlarının ne kadar yaygınlaştığını ve yaygınlaştığını gösteriyorlar.

Japonya şirketi, bu pandemi sonrası dönemde ofiski ahlaki daha yüksek tutmayı mümkün kılacağını söyledi.

Sözkonusu yazılım, şirketin Pekin’deki ofisinde ve Singapur’daki ticari pazarlanıyor. Öte yandan pek çok çalışan bir bölüm ayrıcalığı olduğunu düşünüyor.

Şirketten biri, Çin’de Twitter’ın muadili Weibo’da teknolojiye ilişkin “Artık sınırlı zamanımıza duygularımıza da müdahale ediyor” yorumunda bulundu.

Ancak Canon’un Çin, yazılımın yaratılışının yaratılışının tasarlandığını savundu. Sözcü, “Bu toplumla tanışmak için “açık’ bir tanışma hakkında tanışmak için bir atmosferde hayata geçirmeyi amaçladık” dedi.

Genelde çalışanlar gülümsemekten utanıyor. Fakat işyerinde gülümsemelere alışınca, bu sisteme gerek kalmadan gülümsemeye devam edebiliyorlar. Sistem de bu noktada olumlu ve canlı bir atmosfer yarattı.

Kaynak link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.