Hayatınla İlişkin Nedir?

7 mins read
Hayatınla İlişkin Nedir?

Hayatınla İlişkin Nedir?

Hayatınla İlişkin Nedir?

“Bana hayatından bahset.”

Kafanda ne dönüyor, Ne hakkında düşünüyorsun? “Hayatınız” hakkında nasıl düşünüyorsunuz?

Bir çok insan, hemen geçmişe odaklanırlar, zihinleri hem iyi hem de kötü sahnelerin bir montajını yaratır veya geçmiş yılların önemli anları arasında kronolojik bir yürüyüş videosu hazırlarlar. Diğerleri için, duygularını daha yakından takip ederler ve konuştukları şey, mevcut duygusal durumlarının bir özetidir; hayatım iyi, hayatım berbat. Veya belki daha önemli bir şey, belki son birkaç yılın bir yansıması; bu iyi, kötü, kayıtsız, acı veya sevinç anlarıyla dolu.

Ama ya hayatınızı daha somut bir varlık, daha aktif bir şey olarak düşünseydiniz, nerede olduğunuzla ilgili bir etiket veya hatıralar portföyü değil, sizden ayrı bir arkadaş gibi, ama hayat denen bu şey boyunca her zaman yanınızda yürüyen bir arkadaş gibi.

Bunu hayal edebiliyor musun? Gözlerinizi kapattığınızda, hayatınızın bir varlık mı yoksa bir kişi mi olduğunu hayal edebiliyor musunuz? Acele etmeyin… anladınız mı? Harika. Tamam, peki senin hayatınla ilişkin nasıl?

Ev arkadaşı olsaydınız, hayatınız ile olan ilişkinizi nasıl tanımlardınız?

Yeterince iyi arkadaşız: Birbirimizi kontrol eder ve nasıl olduğumuz hakkında konuşuruz, ikimizin de iyi olduğundan emin oluruz. Ya da gerçekten en iyi arkadaş olduğumuzu: Duygusal olarak yakınız, güvenleri paylaşırız, bir takım olduğumuzu hissederiz, birbirimizin arkasını kollamışızdır. Ya da hiç anlaşamıyoruz: Sürekli birbirimizi eleştiririz; Sürekli bana karşı çalıştığını ya da bir konuda mutsuz olduğunu ve beni mutsuz hissettirdiğini hissediyorum. Farklı sayfalardayız ve sürekli bir gerilim var. Yoksa onu gerçekten hiç düşünmemeye mi çalışıyorum?

Hayatınıza güvenebilir ve eğilebilir misiniz, yoksa sürekli suçlama, eleştiri veya kaçınma var mı?

Hayatınız yakın bir arkadaşsa, o zaman kim liderliği ele geçirme eğiliminde?

Bu, hayatınızı kendi inşa ettiğiniz bir hayat olarak görüp görmediğinizle ilgilidir – liderliği aldığınız, hedefler belirlediğiniz, ilerlediğiniz ve hayatınızın sizi takip ettiği bir yer. Yoksa hayatınızı keşfettiğiniz, hayatınızın başrolde olduğu, rehberlik etme ve yol gösterme yeteneğine güvendiğiniz, her zaman olmanız gereken yere varacağınıza güvendiğiniz, o küçük seslere veya içgüdülere güvendiğiniz ve Açılan her yola açık kalmak mı? Yoksa bir kombinasyon mu: Bazen kararlı, odaklanmış ve proaktifsiniz, ancak diğer zamanlarda meraklı veya belirsiz ve neyin geliştiğini görmeye istekli misiniz? Hangi bakış açısına sahipsin?

Şu anda sizin ve hayatınızın izlediği yolu seviyor musunuz?

İkiniz de gitmek istediğiniz yöne mi gidiyorsunuz, yoksa daha önce seyahat ettiğiniz için ikinizin de izlediği bir yol mu, sadece hayatınızın bildiği bir yaklaşım mı? Yoksa sık sık yoldaki hangi çatalı alacağınız konusunda mücadele mi ediyorsunuz? Keşfetmek istediğiniz daha az seyahat edilen bir yol var mı?

Bir çatışma varsa, sen ve hayatın bunu çözebilir misin?

Bu, içimizde ortaya çıkan çatışmalarla ilgilidir – istekler ve zorunluluklar, bu yolu veya başka bir yolu veya kalp ve zihin arasında. Her iki tarafı da duyabiliyor ve tartabiliyor musunuz, yoksa hayatınız sizi durmadan istediğini yapmaya zorlayan bir zorba mı?

Hayatınızla olan ilişkinizi nasıl değiştirmek istersiniz?

Hayatınızla olan ilişkinizde neyi değiştirmek isterdiniz? Eleştiriyi bırakın ve daha nazik olun; farklı bir kurs bulmaya yardım edin; kendinize başka bir yola girmek ve tehlikeleri görmenize yardımcı olmak için gereken desteği ve cesareti verin; önce kendinize izin verin, sessiz olun ve bir süre sadece arkayı takip edin.

Ne?

Sen ve hayatın, diğer ilişkiler gibi bir ilişki. Neyi takdir ediyorsun, neyi değiştirmek istiyorsun?

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.