iPhone 13 için büyük sızıntı

11 mins read
iPhone 13 için büyük sızıntı

iPhone 13 için büyük sızıntı

iPhone 12 serisinin çıkışıyla birlikte iPhone 13 için sızıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Apple, iPhone 12 serisinde tasarım değişikliğine giderek müşterilerini dinlediğini göstermişti. Ancak iPhone 12’nin, bir eski model olan iPhone 11’den teknik özellik olarak pek bir farkı yoktu. iPhone 12 modeliyle bir ilk yapan Apple, şarj aleti ve kulaklık gibi yan ürünleri de kutu içeriğine almadı.

iPhone 13 için büyük sızıntı

Apple’nın eylül ayında tanıtılması beklenen yeni iPhone modeline ilişkin önemli bir iddia ortaya atıldı. Japonya’da tedarik zinciri bloğu Macotakara yeni bir video yayımladı.  Daha önce başarılı sızıntılar yapan Macatakara’nın iddiasına göre Apple yeni iPhone modelinde çentiği küçültecek.

Yeni açıklanan bilgilerle bu tahmin neredeyse kesinleşti. Aksesuar üreticilerine önceden gönderilen iPhone 13 Pro maketinde yer alan çentik dizaynı yaklaşık 10mm daha küçük. Üretim bandında aksaklık olmaması ve aksesuarların zamanında yetişmesi için bu yöntem her modelde uygulanıyor.

Bunun en büyük sebeplerinden biri, iPhone 12 mini modelinde çentik kısmının telefona oranla daha büyük duruyor olmasıydı. Çünkü, iPhone 12 Mini modelinde ekran boyutu küçük olduğu için tasarımdaki çentik diğer modellere göre daha fazla göze batıyordu.

OLED EKRAN

iPhone 13 için büyük sızıntı 1

Şirketin iPhone 13 modelinde ekranlarda köklü bir değişikliğe gideceği belirtildi. Kore merkezli The Elec tarafından ortaya atılan iddiada Apple’ın Samsung’dan 120 Hz LTPO OLED paneli aldığı belirtildi.  Apple’ın tedarik hattı üzerinde yapılan inceleme sonrası ortaya çıkan detay şirketin yeni iPhone’larda enerji tasarrufunu artıracak bir ekran tercih edeceğini ortaya koyuyor.

Yeni nesil amiral gemisi telefonların favori ekranı olan 120 Hz LTPO OLED ekranın en büyük özelliği ekran yenileme hızının ihtiyaca göre değişmesi.

Daha Uzun Batarya Süresi

Daha Uzun Batarya Süresi

Apple bu zamana kadar batarya konusunda müşterilerini pek tatmin edemedi desek yanlış olmaz. Ancak, M1 MacBook modellerindeki yüksek batarya sürelerinin yeni iPhone modellerinde de mevcut olma ihtimali mevcut.

Daha güçlü bir cihazın daha fazla batarya tüketeceğini hepimiz tahmin edebiliriz. Özellikle, 5G teknolojisinin aktifliği durumunda batarya sürelerinde pek iyi sonuç vermiyor. iPhone 12 modellerinin en büyük eksilerinden biri de bu.

Yeni cihazların 120 Hz ekran yenileme hızıyla da gelmesiyle daha uzun batarya sürelerine kesinlikle ihtiyaç olacaktır. Bu sebeple Apple daha uzun batarya sürelerine sahip yeni modeller çıkaracak gibi duruyor. En azından yeni özellikleri dengelemek adına bataryada birtakım güçlendirme çalışmaları olacaktır.

Touch ID Tekrardan Bizlerle

Apple çentik modellere geçtiğinden itibaren Touch ID modelini rafa kaldırmıştı. Face ID özelliğinin daha güvenli olduğunu düşünen Apple, Covid-19 salgınından bir darbe aldı. Kullanıcılar maske kullanımı sırasında yüz tanıma işleminin gerçekleşmediğini ve Touch ID’nin bu dönemlerde daha kullanışlı olacağını düşünmüştü. iPad Air 2020 modelinde tuş odaklı bir Touch ID gelmesi kullanıcıları umutlandırmıştı. Ancak, iPhone 12 modelinde Touch ID göremedik.

Parmak okuyucu özelliğinin 2 farklı durumdan birisiyle gelmesi bekleniyor. iPad Air 2020 modelinde gördüğümüz gibi fiziksel tuşlu bir Touch ID görebiliriz. Öte yandan, ekrana monteli bir Touch ID modeli görmemiz de oldukça olası.

1 TB Depolama Alanı

Apple bu zamana kadar telefon modellerinde en fazla 512 GB depolama imkânı sunmuştu. Ancak saydığımız bazı özellikler gibi bu da değişebilir. Kimi insanların telefonlarını en önemli cihazları olarak görmesi depolama konusunda sorunlar çıkarabiliyordu. Ek depolama alanları ise istenileni pek fazla veremedi.

iCloud özelliğinde de sızıntıların olması kullanıcıları üzmüştü ve kimisi için bir tercih olmaktan çıkmıştı. Bu sebeple, yeni modellerde 1 TB depolama alanını görebiliriz. Böylece galerilerde daha yüksek çözünürlüklü video ve fotoğraflara yer alabilir. Yüksek depolama alanlarıyla telefonlar artık bir cep bilgisayarı olarak adlandırılabilir.

Paslanmaz Çelik ve Mat Siyah Renk

Yeni iPhone modellerinden iPhone 13 Pro ile ilgili yeni bir renk iddiası da ortaya çıktı. İddiaya göre, iPhone 13 Pro cihazlar, mat siyah bir renk tercihi gelecek. Bu rengin, Uzay Grisi renginin yerine geçeceği tahminler arasında. Ayrıca bu modelin kasasının, parmak izini ve lekeleri azaltan paslanmaz çelik bir maddeden üretileceği söyleniyor.

Apple cihazlarda koyu tonlar her zaman oldukça şık duruyor. Bu nedenle, mat siyah bir renk de kullanıcıları çok mutlu edecektir. Ayrıca, parmak izi ve lekeleri azaltması kullanışlılık açısından sevindirici bir gelişme.

Yeni Modellerin Adı ‘‘iPhone 13’’ Olmayabilir

iPhone 9 modelinin yerini bir zamanlar iPhone X’in aldığı gibi Apple yine bir değişikliğe gidebilir. Bunun sebebi ise oldukça ilginç. Çünkü Apple risk almayı pek seven bir marka değil.

13 sayısı bazı kültürlerde uğursuz bir sayı. Hatta asansör gibi araçlarda 13 sayısına yer verilmiyor. Bu yüzden, Apple bu ülkelerde satışlarda yüksek rakamlara ulaşamayabilir.

Peki, yeni modelin adı ne olacak? Önceki birkaç modelde gördüğümüz S serisi bu modelde tekrar karşımıza çıkma ihtimali yüksek. Henüz net bir bilgi olmasa da uzak bir ihtimal değil. iPhone 12S modelleri görürsek şaşırmamak gerek.

iPhone 13 Ne Zaman Çıkacak?

Covid-19 salgını nedeniyle Apple, geçtiğimiz yıl telefon modellerinin çıkışını yılın son çeyreğinde yapmıştı. Ancak önceki yıllarda Eylül ve Ekim ayında cihazlar çıkışını yapıyordu. Bu yüzden, herhangi bir sorun olmaz yine aynı tarihlerde çıkacağını tahmin ediyoruz. Eğer Covid-19 salgınından dolayı bir ertelenme olmazsa bu sene daha erken bir tanıtım da görebiliriz.

Cihazların Türkiye’de çıkışı Amerika’ya göre daha geç oluyor. Bu sebeple, cihazların Türkiye’ye gelişi 15-20 gün gecikebiliyor. Ancak çıkış yaptığı tarihte ön siparişlere açık olacaktır. Tahminimiz Kasım ayında ya da en geç Aralık ayının başında Türkiye pazarında yeni iPhone modellerini göreceğimiz.

iPhone 13 Ne Kadar Olacak?

Apple firması iPhone 12 için kutudaki eksiklere rağmen fiyatlarda artışa gitmişti. Bundan dolayı, ülkemizde de fiyatlar artmıştı. Yeni modeller için bir fiyat artışı beklenmiyor. Başlangıç modeli iPhone 13 mini için 700 dolar, iPhone 13 modeli için 800 dolar, iPhone 13 Pro modeli için 1050 dolar ve son olarak iPhone 13 Pro Max için de 1150 dolar fiyat etiketi tahminler arasında.

Ülkemizdeki başlangıç fiyatları da 10,000 TL olarak tahmin ediliyor. iPhone 12 modelinde de olduğu gibi en düşük fiyat etiketine Mini modeli sahip olacak. Öte yandan, depolama boyutunun artmasıyla fiyatlar da orantılı bir şekilde artacaktır. Unutmadan söyleyelim, döviz kurlarının da fiyatlar üzerinde etkisi olacaktır.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386