Süveyş Kanalı’nın uzun süreli tıkanma korkusu petrol fiyatlarını yukarı çekiyor

5 mins read
Süveyş Kanalı'nın uzun süreli tıkanma korkusu petrol fiyatlarını yukarı çekiyor

Süveyş Kanalı’nın uzun süreli tıkanma korkusu petrol fiyatlarını yukarı çekiyor

Süveyş Kanalı'nın uzun süreli tıkanma korkusu petrol fiyatlarını yukarı çekiyor

Petrol fiyatları Cuma günü, Süveyş Kanalı’nı tıkayan dev bir konteyner gemisini yerinden çıkarmanın muhtemelen ham ve rafine ürün arzını sıkıştırmasının haftalar alabileceği endişeleri üzerine keskin bir şekilde yükseldi.

Bununla birlikte, fiyatlar, Avrupa’da yeni koronavirüs kilitlenmeleriyle talebe yönelik görünümün azalmasıyla birlikte, yine de arka arkaya üçüncü haftada zarara doğru gidiyordu.

Brent ham petrolü, Perşembe günü yüzde 3,8 düştükten sonra, 54 sent veya yüzde 0,9 artarak GMT 04:32 GMT’ye kadar varil başına 62,49 dolardan işlem gördü.

ABD West Texas Intermediate (WTI) ham petrolü, bir gün önce yüzde 4,3 değer kaybederek 65 sent veya yüzde 1,1 artışla 59,21 dolar oldu.

Her iki kriter de, geçen hafta yüzde 6’dan fazla düşüşün ardından haftalık yaklaşık yüzde 3’lük bir kayıp için yolundaydı.

Kapana kısılmış konteyner gemisi, Asya ile Avrupa arasındaki petrol ve rafine yakıt, tahıl ve diğer ticaret için dünyanın en yoğun nakliye kanallarından biri olan Süveyş Kanalı’ndaki trafiği engelliyor.
Yetkililer Perşembe günü kanala giren tüm gemileri durdurdu ve bir kurtarma şirketi, geminin serbest kalmasının haftalar alabileceğini söyledi.

Sıkı arz ve zayıf talep

Rakuten Securities’de emtia analisti Satoru Yoshida, “Kilit Süveyş Kanalı dev gemi tarafından tıkanmaya devam ederken arz sıkışıklığı korkusu arttı, bu da Avrupa ve Asya’daki kilitlenmeler nedeniyle zayıf talep endişelerinden daha ağır basmaktadır” dedi.

Tanker izleme firması Kpler’e göre, 2020’de günde 39,2 milyon varil (varil) toplam deniz yoluyla yapılan ham petrol ticaretinin 1,74 milyon varili Süveyş Kanalı’ndan geçti. Kpler ayrıca, günde 1,54 milyon varil petrol ve dizel yakıt gibi rafine edilmiş petrol ürünlerinin kanaldan aktığını, küresel deniz ürünleri ticaretinin yaklaşık yüzde 9’unu söyledi.

Nissan Menkul Kıymetler araştırmacısı Yasushi Osada, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve OPEC + olarak bilinen müttefiklerinin muhtemelen düşük üretimlerini devam ettireceklerinin beklentilerinin fiyatları da desteklediğini söyledi.

Üretici grubunun Mayıs tedariklerine karar vermek için 1 Nisan’da toplanması planlanıyor ve OPEC + kaynakları Reuters haber ajansına, Avrupa’daki yeni kilitlenmeler nedeniyle talep görünümünün kötüleşmesi nedeniyle üretici grubunun mevcut düşük seviyelere geniş ölçüde bağlı kalmasını beklediklerini söyledi. .

OPEC + toplantısından bir hafta önce hareket eden Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi (ADNOC), Haziran ayında Asyalı müşterilere yönelik ham petrol tedarik kesintilerini Mayıs ayında yüzde 5-15’ten yüzde 10-15’e derinleştirdi. Perşembe.

Avrupa’daki ülkeler, COVID-19’un yayılmasını engellemek için kısıtlamaları yeniliyor ve bu da büyük olasılıkla bölgeden yakıt talebini azaltacak. Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya, Ocak ayından bu yana koronavirüs vakalarında en büyük artışı gördü.

Batı Hindistan’ın bazı bölgelerinde, yeni enfeksiyonlar beş ay içinde en yüksek seviyeye ulaştığı için yetkililer insanlara ev içi sipariş verdi.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.