Çinli bilgisayar korsanları 30.000 ABD kuruluşunu hedeflemiş durumda

2 mins read

Çinli bilgisayar korsanları 30.000 ABD kuruluşunu hedeflemiş durumda

Çinli bilgisayar korsanları 30.000 ABD kuruluşunu hedeflemiş durumda 1

Güvenlik uzmanı, korsanların Microsoft Exchange yazılımında yakın zamanda keşfedilen kusurları kullanarak bilgisayar sunucularında artış olduğunu söylüyor.

Bir bilgisayar güvenliği uzmanına göre, yerel yönetimler de dahil olmak üzere en az 30.000 ABD kuruluşu, son günlerde “alışılmadık derecede saldırgan” bir Çin siber casusluk kampanyasıyla saldırıya uğradı.

Brian Krebs, siber güvenlik haberleri web sitesinde yaptığı bir gönderide, kampanyanın son zamanlarda Microsoft Exchange yazılımında keşfedilen kusurlardan yararlandığını, e-postaları çaldığını ve bilgisayar sunucularına saldırganların kontrolü uzaktan ele geçirmesine izin veren virüsler bulaştırdığını söyledi.

Beyaz Saray sözcüsü Jennifer Psaki Cuma günü bir basın brifingi sırasında durum sorulduğunda, “Bu aktif bir tehdit” dedi.

“Bu sunucuları çalıştıran herkesin yama yapmak için hemen harekete geçmesi gerekiyor. Çok sayıda mağdur olmasından endişe duyuyoruz ”dedi.

Bu duruma aşina isimsiz kaynaklara atıfta bulunan Krebs, Microsoft’un Salı günü güvenlik açıkları için yamalar yayınlamasının ardından, güvenlik düzeltmeleriyle henüz güncellenmemiş sunuculardaki saldırıların “önemli ölçüde arttığını” söyledi.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.