ABD’den Halkbank Kararı

2 mins read
ABD'den Halk Bank Kararı

ABD’den Halkbank Kararı

ABD’nin temyiz mahkemesi tarafınan açıklanan kararda, Halkbank’ın “yabancı devlet dokunulmazlık yasası” kapsamında “ABD’de yargılanamayacağı'” gerekçesiyle yaptığı başvuruyu incelip karar verene kadar, federal mahkemedeki yargı sürecinin bekletilmesine hükmedildi

ABD'den Halk Bank Kararı

ABD’de New York İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi, Halkbank’ın yabancı bir kuruluş olduğu için Amerikan mahkemelerinde yargılanmayacağıyla ilgili talebini kabul ederek değerlendireceğini açıklamıştı. Halkbank ise konuya ilişkin olarak yargı yeri itirazlarının kabul edildiğini belirtmişti.



YARGI SÜRECİNİN BEKLETİLMESİNE KARAR VERİLDİ

ABD’deki temyiz mahkemesi, Halkbank’ın “yabancı devlet dokunulmazlık yasası” kapsamında “ABD’de yargılanamayacağı'” gerekçesiyle yaptığı başvuruyu incelip karar verene kadar, federal mahkemedeki yargı sürecinin bekletilmesine hükmetti.

Bu durumda 1 Mart’ta federal mahkemede başlaması planlanan duruşma, temyiz mahkemesindeki başvuru karara bağlanıncaya kadar başlayamayacak.

Halk Bankası’na “ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını ihlal ettiği” suçlaması yöneltiliyor.

Öte yandan ABD’de Halk Bankası’na karşı, İran bağlantılı gruplarca çeşitli ülkelerde düzenlenen terör saldırılarının kurbanları ve yakınlarından oluşan 876 kişi tarafından açılan başka bir davada, mahkeme, bu davanın Türkiye’de görülmesi şartıyla düşmesine karar verdi.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.