Rusya ve Fransa ölülerini 200 yıl sonra askeri törenle gömdü

4 mins read
Rusya ve Fransa ölülerini 200 yıl sonra gömdü

Rusya ve Fransa ölülerini 200 yıl sonra askeri törenle gömdü

Rusya ve Fransa ölülerini 200 yıl sonra askeri törenle gömdü

Yetkililer, Napolyon’un 1812’deki geri çekilmesi sırasında ölen 126 kişinin kalıntılarını yeniden gömmek için toplandı.

Napolyon’un 1812’de Moskova’dan çekilmesi sırasında ölen Fransız ve Rus askerlerinin kalıntıları, iki ülke arasındaki özel birlik askerileri tarafından törenle defnedildi.



Askerler, Napolyon’un Rus seferinin en kanlı savaşlarından birinde öldürülen 126 kişinin kalıntılarını yeniden gömmek için Cumartesi günü batı Rusya’nın Vyazma’da rüzgârlı bir törenle 19. yüzyıl Rus ve Fransız askeri liderlerinin torunlarıyla bir araya geldi.

Moskova’nın 200 kilometreden (120 mil) daha batısındaki Vyazma’daki bir mezarlıkta, askeri bando eşliğinde üniformalı askerlerin sekiz adet bayraklı tabut taşıdığı tören, kar yağışı ve eksi 15 santigrat derecede gerçekleşti

Kalıntılar, 2019 yılında Fransız ve Rus arkeologlar tarafından bir toplu mezarda bulundu.

120 asker, üç kadın ve üç gencin kalıntılarını içeren tabutlar daha sonra silah selamı sesiyle karla kaplı zemine kondu.

“Ölüm ve zaman”

Toprak donmuştu ve tabutlar geçici olarak beyaz bir bezle örtülmüş yerde bırakıldı.

Napolyon’u püskürtmede ulusal bir kahraman olarak kabul edilen Rus mareşal Mikhail Kutuzov’un soyundan gelen Yulia Khitrovo törende yaptığı konuşmada, “Nesiller geçtikçe, ölüm ve zaman herkesi barıştırır,” dedi.

Fransa’nın Napolyon’un ölümünün iki yüzüncü yıldönümünde anarken, dönemi üniformalı düzinelerce canlandırıcının katıldığı cenaze töreni şeklinde gerçekleşti.

Napolyon’un en ünlü mareşallerinden birinin soyundan gelen Prens Joachim Murat, Rusya ordusunun ve Napolyon’daki Grande Armee’nin şehit askerlerini selamladı.

“İki yüz yıl önce, Fransız ve Rus askerleri bu bölgede çok şiddetli çatışmalar sırasında çarpıştı. Fransız ve Rus askerlerinin cesareti, korkunç hava koşullarına rağmen savaşmaya devam edecek kadar büyüktü idi ”dedi.

Onların ölümlerinin şimdiki nesillere “barış ve kardeşliğin bedeli” ni hatırlatacağını umduğunu ifade etti.

Tören, Kremlin’in muhalefet üzerindeki giderek sert baskıları da dahil olmak üzere, bir dizi sorun nedeniyle gerginliğin arttığı bir dönemde, Rusya ile Avrupa arasında ender bir birlik anına işaret ediyordu.

Kaynak Link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.