Yunanistan 1450 göçmeni Türkiye’ye geri göndermek istiyor

3 mins read

Yunanistan 1450 göçmeni Türkiye’ye geri göndermek istiyor

Yunanistan 1.450 göçmeni Türkiye'ye geri göndermek istiyor

Göç Bakanı Notis Mitarachi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın şu anda Midilli ve diğer Ege adalarındaki göçmen kabul merkezlerinde bulunan 1.450 kişiyi Türkiye’ye iade etmeye çabaladığını söyledi ve Ankara’yı Avrupa Birliği ile yapılan iltica anlaşmalarına saygı göstermeye çağırdı.

Mitarachi, Yunanistan’ın Türkiye’den geldiğini söylediği ve sığınma başvuruları reddedilen göçmenlerin derhal geri gönderilmesi için Avrupa Komisyonu ve AB sınır kuruluşu Frontex’e talepte bulunduğunu söyledi.

Hareket, Ege’deki iki NATO müttefiki arasında aylarca süren gerginlik sonrasında Yunanistan ile Türkiye arasında uzun süredir devam eden toprak anlaşmazlıklarını çözme amaçlı müzakerelerin yeniden başlatılması öncesinde gerçekleşti.


Okumaya devam et: Türkiye-ABD ilişkilerinin geleceği, Biden için erken bir ikilem


2016 AB-Türkiye anlaşması kapsamında Türkiye’ye göçmen geri döndü, geçen yıl koronavirüs krizi nedeniyle büyük ölçüde kurumuştu. Ancak Mitarachi, yeni teknoloji ve COVID-19 test prosedürleri sayesinde devam etmeleri için koşulların artık yerinde olduğunu söyledi.

“Türkiye’den çalışmalarına hız vermesini bekliyoruz … Birincisi, ülkemize ve Avrupa Birliği’ne bağlı kıyılarından kalkan teknelerin geçişini engellemek. Ve göçmenlerin geri dönüşünü kabul eden ikinci, ”dedi Mitarachi.

Geri dönüş için belirlenen 1.450 kişinin çoğunun, geçen yıl çıkan bir yangında düzensiz göçmenleri barındıran ana kampı yok ettiği Midilli adasında, diğerlerinin ise Kos, Sisam ve Sakız adalarında olduğunu söyledi.

2015 ve 2016 yıllarında yüz binlerce göçmen ve mülteci, Ankara ile AB arasındaki anlaşma, Yunanistan ve Türkiye kara ve deniz sınırlarındaki akışı azaltana kadar, Yunanistan’ı Türkiye üzerinden Avrupa’ya giriş noktası olarak kullandı.

Türkiye, çoğu komşusu Suriye’den olmak üzere üç milyondan fazla mülteci ve göçmene ev sahipliği yaparken, on binlerce kişi sığınma başvurularının işleme konması için Yunanistan’da, çoğunlukla koşulların ağır olarak nitelendirildiği kamplarda bekliyor.

Kaynak link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2381 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2381): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2141): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2381