Papa, Yeni Yıl mesajında ​​Yemen’deki savaş kurbanları için endişelerini paylaştı

5 mins read
Papa, Yeni Yıl mesajında ​​Yemen'deki savaş kurbanları için endişelerini paylaştı
Papa, Yeni Yıl mesajında ​​Yemen'deki savaş kurbanları için endişelerini paylaştı

Papa, Yeni Yıl mesajında ​​Yemen’deki savaş kurbanları için endişelerini paylaştı

Papa, Yeni Yıl mesajında ​​Yemen'deki savaş kurbanları için endişelerini paylaştı
Yemen, Sanaa’daki Al Sabeen Hastanesi’nin yetersiz beslenme tedavisi koğuşunda bir hemşire yetersiz beslenen bir kızı tutuyor [Dosya: Khaled Abdullah / Reuters]
Papa Francis, kronik siyatik ağrısının onu Kilise’nin Yeni Yıl ayinlerini kaçırmaya zorlaması üzerine Cuma günü yeniden ortaya çıktı ve geleneksel dünya barışına çağrısını yaparken rahatsızlığından bahsetmedi.

Francis, Suudi Arabistan önderliğindeki bir koalisyonu İran’a bağlı Husi hareketine karşı kışkırtan altı yıldır süren şiddet nedeniyle kötüleşen Yemen ile ilgili endişelerini özellikle vurguladı.

Çarşamba günü Aden havaalanına düzenlenen ve yeni bir koalisyon hava saldırısı turunu tetikleyen saldırıda en az 22 kişi öldü.


Okumaya devam et: Irak’ın Kürt bölgesinde bir sistem revizyonunun zamanı geldi


Francis, “Yemen’de çok sayıda masum kurbana neden olan şiddetin daha da artması konusundaki üzüntü ve endişemi ifade ediyorum” dedi. “Yemen’in eğitimsiz, ilaçsız, açlık çeken çocuklarını düşünelim.”

Papa siyatik nedeniyle Perşembe günü ve Cuma sabahı ayinlere katılamadı – siyatik sinir boyunca alt sırt ve bacaklarda ağrıya neden olan nispeten yaygın bir sorun.

Geçtiğimiz ay 84 yaşına giren Francis’in, 2013’te papalık olmasından bu yana ilk kez, sağlık nedenleriyle büyük bir papalık olayına liderlik etmesinin engellendiğine inanılıyordu.

Ancak, Vatikan’ın Apostolik Sarayı’nın kütüphanesinde bir kürsünün başında dururken öğlen adresini ve dua ederken hiçbir rahatsızlık belirtisi göstermedi.

“Günümüz hayatı savaş, düşmanlık ve yıkıcı birçok şey tarafından yönetiliyor. Barış istiyoruz. Bu bir armağandır ”dedi ve küresel koronavirüs krizine verilen yanıtın yük paylaşımının önemini gösterdiğini sözlerine ekledi.

“İnsanlığın geçen yılki yolculuğuna damgasını vuran acı olaylar, özellikle salgın, bize başkalarının sorunlarıyla ilgilenmenin ve endişelerini paylaşmanın ne kadar gerekli olduğunu öğretti” dedi.

Öğlen kutsaması normalde Aziz Petrus Meydanı’na bakan bir pencereden verilir, ancak herhangi bir kalabalığın toplanmasını önlemek ve COVID-19’un yayılmasını sınırlamak için içeriye taşındı.

Noel’den kısa bir süre önce, papanın çevresindeki iki kardinal virüse yakalandı ve nadiren maske takan Francis’in enfeksiyon riski taşıdığı korkusunu uyandırdı.

İtalya’nın Mart ayındaki ilk tecrit döneminde, Francis ilk olarak Pazar günü Angelus dualarını Aziz Petrus Meydanı’ndaki kalabalığa bakan her zamanki penceresi yerine Vatikan kütüphanesinden verdi.

Papa, ileri yaşının yanı sıra koronavirüs için bir risk faktörüne sahip. Biyografi yazarı Austen Ivereigh’e göre, 1957’de 21 yaşındayken sağ akciğerinin bir kısmını çıkarmak için ameliyat gerektiren şiddetli plörezi geçirdi.

Vatikan, papanın COVID-19’a karşı ne zaman aşılanabileceğini henüz belirtmedi.

Kaynak link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.