Çiftçi Yaşar’ın antik tiyatroda ‘sahne alma’ hayali gerçek olacak

2 mins read
Fotoğraf: Mustafa Çiftçi / AA

Çiftçi Yaşar’ın antik tiyatroda ‘sahne alma’ hayali gerçek olacak

AA’dan Süleyman Elçin imzalı haberde 54 yaşındaki çiftçi Yaşar Kelek Antalya’nın Kaş ilçesinde kurdukları köy tiyatrosunda sahne alıyor, gösteriler yapıyordu. Yaşar Kelek, önceden köy statüsündeki mahallede 30 yıl önce kurulan halk tiyatrosunda sahne almaya başladı

Çiftçi Yaşar'ın antik tiyatroda 'sahne alma' hayali gerçek olacak 1
Fotoğraf: Mustafa Çiftçi / AA

Çoğunluğu seracılıkla geçimini sağlayan Yeşilköy Mahallesi’nde yaşayan 54 yaşındaki Yaşar Kelek, önceden köy statüsündeki mahallede 30 yıl önce kurulan halk tiyatrosunda sahne almaya başladı.

Mahallelerindeki berber, çiftçi, bakkal, tüpçü, ev hanımlarıyla birçok tiyatro oyununa imza atan Kelek, yaz aylarında ise geçimini sağlamak için 18 yıldır Patara Antik Kenti’ndeki kazı ve restorasyon çalışmalarında işçi olarak görev yapıyor.

Uzun yıllardır antik tiyatronun restorasyon çalışmalarına katılan Kelek’in, “Bir gün ben de burada belki sahne alırım” hayali gerçeğe dönüşüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 yılı temasını “Patara” olarak belirlemesinin ardından antik tiyatroda yoğunlaşan restorasyon çalışmaları sona erdi.

Çeşitli etkinliklere ev sahibi yapmaya başlayan antik tiyatroda, Yeşilköy Halk Tiyatrosu da Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle 10 Ekim’de “Kanlı Nigar’ oyunuyla sahne alacak.

Yıllardır hayalini kurduğu tiyatro sahnesine çıkacak olmanın heyecanını yaşayan Kelek, oyuna antik kentteki kazı çalışmaları sırasında işçi arkadaşlarına zaman zaman yaptığı küçük provalarla hazırlanıyor. Kelek’in tek kişilik mini gösterileri işçi ve arkeologların beğenisini kazanıyor.

Kaynak: AA

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.