Potansiyel olarak yaşanabilir bir gezegen keşfedildi

1 min read
Potansiyel

Gökbilimciler, güneşe ve dünyaya çarpıcı bir şekilde benzeyen bir yıldız ve potansiyel olarak yaşanabilir bir gezegen keşfettiler

Potansiyel

Bilim adamları, dünyaya ve güneşimize bilinen diğer gezegen yıldız çiftlerinden daha benzer potansiyel olarak yaşanabilir bir gezegen dışı gezegen ve yıldızı buldular.

İleri bir onaya kadar gezegen adayı olarak kabul edilen gezegen, yıldızına olan uzaklığı, tam da yüzeyinde sıvı suyun bulunmasına olanak sağlayacak ölçüde. Yani, yaşam barındırma ihtimali var.

Yeni çalışmanın baş yazarı Rene Heller, “Dünya’nın iki katına yakın olan bu gezegen ile Güneş benzeri yıldızının meydana getirdiği birleşim, onları çok özel ve tanıdık hale getiriyor” diyor bir basın bülteninde. Max Planck Güneş Sistemi Araştırması Enstitüsü’ndeki ekibi, geçen hafta Astronomi ve Astrofizik dergisinde yayınlanan bir makalede gezegeni ve yıldızı anlattı.

Bu gezegen adayı, şimdilik KOI-456.04 adıyla biliniyor. Eğer diğer teleskoplar da cismin ötegezegen olduğunu onaylarsa, Güneş sistemimizin dışında bulunduğu bilinen yaklaşık 4.000 gezegene bir yenisi daha eklenecek.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.