Borsa İstanbul güne yükselişle başladı

2 mins read

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankasının enflasyon göstergesi olarak kullandığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksindeki yavaşlamanın devam ettiğini belirterek, risk iştahının arttığını ifade etti.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 24,61 puan ve %0,27 artarak 9.218,30 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi %0,15 ve holding endeksi %0,32 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında bilişim %1,80 ile en fazla kazanç sağlarken, madencilik %0,13 ile tek kayıp yaşadı.

Dün, Borsa İstanbul’da alıcılı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü %1,45 artışla 9.193,69 puandan tamamladı.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankasının enflasyon göstergesi olarak kullandığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksindeki yavaşlamanın devam ettiğini belirterek, risk iştahının arttığını ifade etti. Bugün, yoğun veri gündemiyle gözlerin bu yönde çevrildiğini söyledi.

Yavaşlayan ve beklentileri artıran enflasyon göstergesinin, Fed’in yılın ilk yarısında faiz indirimi yapabileceği beklentilerini artırdığını vurgulayan analistler, para piyasalarında bankanın ilk faiz indirimi ihtimalinin mayıs ayında %25’e ve haziran ayında %70’e yükseldiğini bildirdi.

Analistler, bugün yurt içi ve dünya çapında imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin yanı sıra Avro Bölgesi’nde öncü enflasyon ve ABD’de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik olarak BIST 100 endeksinde 9.300 ve 9.400 seviyelerinin direnç, 9.200 ve 9.060 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386