Fındık Fiyatı Yükselişine Devam Ediyor: 120 Lirayı Buldu

1 min read

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Ordu’da serbest piyasada fındık fiyatının yükselişini sürdürdüğünü açıkladı.

Sezona 65 liradan başlayan fındık fiyatının istikrarlı bir şekilde yükseldiğini belirten Soydan, geçen hafta 115 liradan işlem gören fiyatın bu hafta 5 lira daha artarak 120 liraya ulaştığını ifade etti.

50 randımanlı fındığın fiyatının 120 liraya yükseldiğini vurgulayan Soydan, şunları söyledi:

“Bu yükseliş, fiyatların daha da artacağına işaret ediyor. Şu anda fiyatların nereye kadar yükseleceğini biz de öngöremiyoruz. Ancak deposunda fındık bulunan üreticilerimiz bu artıştan son derece memnun.”

Yükselişin Nedenleri:

  • Düşük rekolte
  • Artan dünya talebi
  • Döviz kurundaki dalgalanmalar

Beklentiler:

  • Fiyatların daha da yükselmesi
  • Üreticilerin memnuniyetinin artması
  • Fındık ihracatında artış

Fındık Fiyatı Üreticileri Memnun Ediyor:

Deposunda fındık bulunan üreticiler, fiyatlardaki artıştan son derece memnun. Bu durum, üreticilerin gelirlerini ve refahlarını artırması bekleniyor.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386