Çek Çiftçiler AB Tarım Politikalarına ve Düşük Fiyatlara Tepki Gösterdi

2 mins read

Çekya’da binlerce çiftçi, Avrupa Birliği’nin (AB) tarım politikalarına ve Birlik dışından daha düşük fiyatlara ürün ithal edilmesine tepki göstermek için ülkenin Slovakya, Polonya ve Almanya sınırlarında ve büyük kentlerde traktörlü protestolar düzenledi.

Çekya Çiftçi Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, 3 bin traktör ve tarım aracının katıldığı protestolarda, çiftçiler tarım alanındaki bürokratik engeller ve yoğun kontrollerden de şikayetçi oldu.

Başkent Prag’da 19 Şubat’ta da benzer bir protesto düzenlenmişti.

Protestoların Nedenleri:

  • AB Tarım Politikaları: Çiftçiler, AB’nin tarım politikalarının kendilerini dezavantajlı duruma düşürdüğünü ve Birlik dışından gelen ucuz ürünlerle rekabet edemediklerini savunuyor.
  • Düşük Fiyatlar: Birlik dışından daha düşük fiyatlara ithal edilen ürünler, Çek çiftçilerin gelirlerini olumsuz etkiliyor.
  • Bürokratik Engeller ve Yoğun Kontroller: Çiftçiler, tarım alanındaki bürokratik engeller ve yoğun kontrollerin de üretim ve pazarlama faaliyetlerini zorlaştırdığını savunuyor.

Protestoların Sonuçları:

Protestoların Çek hükümeti ve AB üzerinde ne gibi bir etkisi olacağı henüz bilinmiyor. Çiftçiler, taleplerinin karşılanması için hükümet ve AB’den adım beklediklerini ifade ediyor.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386