Bakan Bilgin’de 3600 ek gösterge açıklaması: Maaşlara etkisi katlanarak yansıyacak

3 mins read
Bakan Bilgin'de 3600 ek gösterge açıklaması: Maaşlara etkisi katlanarak yansıyacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 3600 ek gösterge kararı sonrası yaptığı değerlendirmede 3600 ek göstergeyi ‘devrim’ olarak nitelendirdi. Bilgin, “Aralık’ta da yeni bir düzenleme yapacağız. O düzenlemeyle beraber maaşlara etkisi katlanarak yansıyacak.” ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin'de 3600 ek gösterge açıklaması: Maaşlara etkisi katlanarak yansıyacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun süredir tartışılan, memurları ve emeklileri yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge kararını Bakanlar Toplantısı sonrası duyurdu. Memurlarda 600 puanlık artışa gidilen ek göstergede, memur emeklilerin maaşı ve kıdem tazminatları arttı. Karar sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin TRT Haber’e katılarak yeni gelişmeleri değerlendirdi.
Bakan Bilgin’in açıklamalarından satır başları:
“3600 ek gösterge, devrim niteliğinde bir değişimdir. Çünkü bütün kamu personelini kapsayacak şekilde genişlettik. Emeklilerin ücret, maaş ve ikramiyelerinin düzenlemesidir. Ayrıca Aralık’ta da yeni bir düzenleme yapacağız. O düzenlemeyle beraber maaşlara etkisi katlanarak yansıyacak.
Bugün kamuda çalışan sıfır ek göstergesi olan çalışanlarımızda 600 ek puan aldılar. Maaşlarda bin 300 lira ile bin 400 lira arasında bir değişim oldu. 5 milyon 300 bin emekliyi kapsayan bir çalışma yaptık. Dolayısıyla sendikaların ve kimsenin beklemediği bir düzenleme yaptık.
Düzenlemeden yükseköğretim mezunu tüm memurlar yararlanacak. Temmuz ayında da kapsamlı bir iyileştirme yapacağımızı söyleyeyim. Temmuzda yine çalışanlarımızı enflasyonun tahribatına karşı koruyacak bir düzenleme yapacağız.
“İLK AÇACAĞIMIZ DOSYA…”
Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlettir. Devlet adil olanı düzgün olanı yapar. Biz adil olanı düzgün olanı yaptık. Ben halkımızın Türkiye’nin çalışanlarının yapılan düzenlemenin adil olduğu düşünüyor olmasından oldukça mutluyum. Şunun da müjdesini vereyim, bütün kamu çalışanlarımızın ücretlerinin düzenlenmesi çalışmasını da Sayın Cumhurbaşkanımız uzun vadede bize verdi.
Bundan sonraki ilk açacağımız dosya üzerinde daha önce çalıştık ama detaylandıracağımız dosya sözleşmeli personel meselesidir. Kamuda sözleşmeli personel istihdam ediliyor. Bu konularda kamu ihtiyaç duydukça sözleşmeli personel alınıyor. Biz isteğe bağlı olarak kadro hakkı vereceğiz.”

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.