Türkiye tarafından istihdam edilen yaklaşık 30 Afgan, tahliye edilmedikleri için Ankara’ya tepkili

2 mins read
Türkiye tarafından istihdam edilen yaklaşık 30 Afgan, tahliye edilmedikleri için Ankara’ya tepkili

Türkiye tarafından istihdam edilen yaklaşık 30 Afgan, tahliye edilmedikleri için Ankara’ya tepkili

Afganistan’ın başkenti Kabil’de NATO misyonu çerçevesinde daha önce Türk ordusu tarafından istihdam edilen yaklaşık 30 Afgan, Taliban’ın iktidara gelmesinin ardından kendilerini tahliye etmeyi ve ödeme yapmayı reddettiği iddiasıyla bugün Türkiye’yi protesto etti.

Türkiye tarafından istihdam edilen yaklaşık 30 Afgan, tahliye edilmedikleri için Ankara’ya tepkiliAFP’ye göre, söz konusu Afganlar, Taliban’ın 15 Ağustos’ta başkenti ele geçirmesinden önce NATO misyonu kapsamında askeri güvenliği Türk ordusuna emanet edilen Kabil Havaalanında tercüman veya teknik personel olarak çalışıyordu.

Kabil’deki Türk Büyükelçiliği önünde toplanan grup, ‘Adalet istiyoruz’ sloganları attı.

2001’den bu yana Türkiye için tercüman olarak çalıştığını söyleyen Esadullah Rahmani, 31 Aralık’a kadar geçerli sözleşmeleri olmasına rağmen tahliyeden bu yana kendilerine ödeme yapılmadığını söyledi.

Rahmani, “Terk edildiğimizi hissediyoruz. Bu durumda 120 çalışanımız var. Türkiye bizim için hiçbir şey yapmıyor” dedi.

2015’ten bu yana tercüman olan Mahmud Hamraz (33) ise, “Bütün NATO ülkeleri ekiplerini Afganistan’dan tahliye etti. Türkiye ne yazık ki bunu yapmadı. Kışın gelmesiyle hayatımızın en zor günlerini yaşıyoruz. Büyükelçilikten bizi dinlemek için kimse gelmiyor, bizimle konuşmuyorlar bile. Gerçek bir hayal kırıklığı. Buradaki herkes Türkiye’nin bizi reddettiğini düşünüyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliği yorum yapmaktan kaçındı.

Taliban’ın 15 Ağustos’ta iktidarı ele geçirmesi ve 30 Ağustos’ta ABD ordusunun ülkeden ayrılmasının ardından Taliban rejiminden kaçan 120 binden fazla yabancı ve Afgan ülkeden tahliye edildi.

kaynak link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.