İki doz aşıdan sonra antikor düzeylerini yüzde 2 bine kadar artırıyor

2 mins read
İki doz aşıdan sonra antikor düzeylerini yüzde 2 bine kadar artırıyor

İki doz aşıdan sonra antikor düzeylerini yüzde 2 bine kadar artırıyor

ABD Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi tarafından yapılan son bir araştırmada yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı iki doz aşı olduktan sonra koronavirüse yakalanan kişilerin yüksek düzeyde antikorlarla ‘süper bağışıklık’ kazandığını ve antikor düzeylerinin yüzde 2 bine kadar yükseldiğini gösterdi.

İki doz aşıdan sonra antikor düzeylerini yüzde 2 bine kadar artırıyorDaily Mail’in haberine göre, araştırma üniversitenin tüm aşılarını yaptırdıktan sonra koronavirüse yakalanan 26 çalışanı üzerinde gerçekleştirildi.

Söz konusu çalışanların antikor seviyeleri, aşılanmış ancak koronavirüse yakalanmamış kişiler tarafından normalde geliştirilen seviyelerle karşılaştırıldı.

Ekip, 26 çalışanın antikor seviyelerinde yüzde bin ile 2 bin arasında değişen çok önemli bir artış buldu.

Çalışmanın yazarlarından olan moleküler mikrobiyoloji ve immünoloji profesörü Fikadu Tafesse, “Bu çalışma, aşının size gelecekte karşılaşabileceğiniz herhangi bir enfeksiyona karşı temel bağışıklık sağladığını doğruluyor. Aşı, daha sonra virüse yakalandıklarında insanlara süper bağışıklık kazandırdı” dedi.

Ancak Tafesse, süper bağışıklığa sahip olmak için hiç kimsenin iki doz aşıdan sonra kasıtlı olarak koronavirüse yakalanmaya çalışmaması gerektiği konusunda uyardı.

Çalışma henüz incelenmedi veya bilimsel bir dergide yayınlanmadı.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.