Banka hesaplarını çalan 12 uygulama Google Play Store’dan kaldırıldı!

4 mins read
Banka hesaplarını çalan 12 uygulama Google Play Store’dan kaldırıldı!

Banka hesaplarını çalan 12 uygulama Google Play Store’dan kaldırıldı!

Mobil telefon sektörü ve uygulamalar her geçen gün gelişiyor. İnsanların hayatlarında kimi şeyler çok kolay hale geliyor fakat aynı zamanda bu kolaylığın kimi zaman ağır bir faturası da olabiliyor. O da her geçen gün artarak devam eden kullanıcıların güvenliği sorunu. Özellikle çok yaygın olarak kullanılan Android işletim sistemli mobil telefonlar da görülen casus yazılımlar, cihazlara sızan dolandırıcılık amaçlı uygulamalar çok fazla görülür oldu. Bu uygulamalar cihazlara sinsice sızarak kişisel bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor.

Banka hesaplarını çalan 12 uygulama Google Play Store’dan kaldırıldı!

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde UltimaSMS adı altında 150’den fazla mobil uygulamanın kullanıcıları habersiz şekilde premium hizmetlere abone ederek büyük miktarlarda dolandırdığı haberleri yapılmıştı. Kısa süre önce de buna benzer bir konseptle insanları mağdur eden 12 mobil uygulama Google Play Store’dan kaldırıldı.

Kaldırılan 12 mobil uygulama hakkında bilgiler

Son dönemde bu tür yazılımların çoğalması ile Avast ve Kaspersky gibi güvenlik şirketleri tarafından ciddi araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bu doğrultuda Google Play Store’daki uygulamalar mercek altına alındı. Bu şirketlerden biri konumundaki ThreatFabric, sadece dört ay içerisinde 300 binden fazla indirilen ve bünyesinde bankacılık Truva atı barındıran 12 uygulama tespit ettiklerini ve zaman kaybetmeden Google’a bildirdiklerini açıkladı.

Söz konusu uygulamalar, ilk etapta gayet düzgün çalışır. Bu nedenle en ufak bir şüphe duygusu uyandırmazlar. Genellikle QR kod, PDF, fitness ve müzik çalar uygulamaları şeklinde kullanıcıların karşısına çıkarlar. Ancak arka planda banka şifrelerinizi ve hesap bilgilerinizi ele geçirmelerinin yanı sıra ekran görüntüsü bile alarak kendisini uzaktan kontrol eden bilgisayar korsanına gönderebilme yeteneğine sahiptir.

İşte Google Play Store’dan kaldırılan 12 kötü amaçlı mobil uygulama:

Two Factor Authentication – com.flowdivision
Protection Guard – com.protectionguard.app
QR CreatorScanner – com.ready.qrscanner.mix
Master Scanner Live – com.multifunction.combine.qr
QR Scanner 2021 – com.qr.code.generate
QR Scanner – com.qr.barqr.scangen
PDF Document Scanner – Scan to PDF – com.xaviermuches.docscannerpro2
PDF Document Scanner – com.docscanverifier.mobile
PDF Document Scanner Free – com.doscanner.mobile
CryptoTracker – cryptolistapp.app.com.cryptotracker
Gym and Fitness Trainer – com.gym.trainer.jeux
Gym and Fitness Trainer – com.gym.trainer.jeux (yeniden yüklenmiş)
Eğer yukarıda yer alan uygulamaları daha önce cihazınıza indirdiyseniz, vakit kaybetmeden kaldırın. Öte yandan İnternet Bankacılığı kullanıyorsanız, şifresini değiştirin ve banka hesaplarınızda normalin dışında bir hareket var mı diye kontrol edin.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.