Facebook, Trump röportajının videosunu yasağı gerekçe göstererek kaldırdı

3 mins read
Facebook, Trump röportajının videosunu yasağı gerekçe göstererek kaldırdı

Facebook, Trump röportajının videosunu yasağı gerekçe göstererek kaldırdı

Facebook, Trump röportajının videosunu yasağı gerekçe göstererek kaldırdı

Sosyal medya platformu, videonun kaldırılmasını haklı çıkarmak için Trump’ın hesaplarının yasaklandığını belirtti

Bir şirket sözcüsü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, sosyal medya devi Facebook’un, platformda yasaklı kalan eski ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı röportajın videosunu gelini Lara Trump’ın Facebook sayfasından kaldırdığını söyledi.

Eski başkanın oğlu Eric ile evli olan ve kısa süre önce Fox News’e katkıda bulunan Lara Trump, Salı günü Instagram gönderilerinde kendi çevrimiçi şovu The Right View için Trump ile bir röportaj yaptı.

Daha sonra Facebook’tan bir e-postanın ekran görüntüsünü, Trump’ın konuştuğu videonun, hesaplarındaki yasağı gerekçe göstererek kaldırıldığını söyledi.

Trump, Washington DC’deki ABD Kongre Binası’nda Trump taraftarlarının 6 Ocak’taki ayaklanmasının ardından şiddet kışkırtması nedeniyle Facebook ve Facebook’un sahibi olduğu Instagram’dan süresiz olarak askıya alındı. Facebook, Trump’ın askıya alınması durumunu bağımsız gözetim kuruluna gönderdi.

E-postada, “Donald Trump’ın Facebook ve Instagram hesaplarına koyduğumuz engelle uyumlu olarak, Donald Trump’ın sesine eklenen diğer içerikler kaldırılacak ve hesaplarda ek sınırlamalara neden olacak” şeklinde okundu.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Lara Trump (@laraleatrump)’in paylaştığı bir gönderi

İsminin kullanılmaması şartıyla konuşan Facebook sözcüsü, e-postanın gerçek olduğunu doğruladı ancak yorum yapmayı reddetti. Trump sözcüsü Jason Miller, eylemle ilgili yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Facebook sayfasında Lara Trump tarafından paylaşılan bir başka e-postada, Facebook, rehberliğin sitedeki tüm kampanya hesaplarına, mesajlaşma araçlarına ve eski Trump vekillerine uygulandığını söyledi.

Yasaktan bu yana, eski başkan Fox News ve Newsmax gibi kanallardan gelen haberlerde Facebook platformlarında konuşurken gösterildi.

Ayaklanmanın ardından Trump, yasağının kalıcı olduğunu söyleyen Twitter Inc ve şiddet riski azaldığında hesabını eski durumuna getireceğini söyleyen Alphabet Inc’in YouTube’u da dahil olmak üzere birçok sosyal medya platformu tarafından engellendi.

Link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386