Itri ve Tıbbi Bitkilerin Yetiştirilmesi ve Kıymetlendirilmesi Eğitimi Tamamlandı

4 mins read

Itri ve Tıbbi Bitkilerin Yetiştirilmesi ve Kıymetlendirilmesi Eğitimi Tamamlandı

Itri ve Tıbbi Bitkilerin Yetiştirilmesi ve Kıymetlendirilmesi Eğitimi Tamamlandı

Doğaya dönüş ve doğadan öğrenme gün geçtikçe önemi fark ediliyor. Bunun yanında bitkisel üretim daha da önemli hale geliyor. Yeşil Orman ekibi olarak biz de tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda bir çalışma yürütülüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Genç Lokman Hekimlerin Şifa Kapısı projesini yürütülüyor.

“Güdül’de yetişebilecek Boyar, Itri ve Tıbbi bitkilerin yetiştirilmesi ve kıymetlendirilmesi eğitimi verildi.”

Ankara ve Orta Anadolu’nun tek Sakin Şehir unvanlı ilçesi Güdül için 21 tıbbi ve aromatik bitki için eğitim verildi. Adaçayı, Kekik, Lavanta, Fesleğen, Nane, Oğulotu, Altınotu, Aynısefa, Kuşburnu, Rezene, Anason, Kimyon, Kişniş, Kökboya, Safran, Aspir, Çemen, Ekinezya, Çörekotu, Sarı Kantaron, Mavi Civitotu gibi Güdül’e özgü belirlenen 21 bitkinin yetiştirilmesi ve kıymetlendirilmesi öğrenilmesi sağlandı.

Eğitim Koordinatörü Orman Yüksek Mühendisi Mustafa Çetin; “Bu eğitime 300 kişinin katıldı ve bir ay sürdü. Eğitim Doc. Dr. Sabri Erbaş tarafından verildi. Bu ilk eğitim ile Boyar, Itri ve Tıbbi bitkilerin yetiştirilmesi ve kıymetlendirilmesi ele alındı. Bu eğitimin kitapçığını da ayrıca yayımlanacak. Yeni nesil tarımcılar, permakültür uygulayıcıları ve yöresel üreticiler yanında bitkiler dünyasını merak eden bu katılımcılardan biz de yeni projelere ilhamlar edindik. Bu eğitimde Güdül Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Yalçın bize çok destek verdiler.” dedi.

“Sakinşehir Güdül Belediye Başkanından tam destek var.”

Açılış konuşmasında Güdül Belediye Başkanı Sayın Muzaffer Yalçın; “ Bu eğitimden sonra ister Beypazarı yolu ile paralel İlhan çayı yada İstanbul Otobanından bu tarafa Kirmir Çayı etrafında ya da bakir arazilerimizde tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştirmenizi isteriz. Hatta Sorgun Yayla ve Göledi civarındaki kantaron otundan faydalanabilirsiniz.” dedi. Çeşitli girişimlerinden bahsederek “Belediye olarak bizim elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.” diyerek sözlerine devam etti.

Bakanlığın ve üniversitelerin bu konuda çalışmaları yanında bu proje de hedef odaklı bir çalışma olarak Ankara’ya yakıştı. Var olan girişimlerden farklı yönleri ile projeye Güdül Belediye Başkanı Sayın Muzaffer Yalçın ve Gençlik ve Spor Bakanlığı GPDP ekibi tam destek oluyorlar.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386