Brezilya’da daha ölümcül mutant ortaya çıktı

2 mins read
Brezilya'da daha ölümcül mutant ortala çıktı

Brezilya’da daha ölümcül mutant ortaya çıktı

Brezilya Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde  Kovid-19’un 3 yeni varyantının tespit edildiğini ve bu yeni mutantların antikorlara karşı da etkili olduğunu açıkladı.

Brezilya'da daha ölümcül mutant ortala çıktı

Yapılan açıklamada özellikle aşılamanın yavaş vaka artışının hızlı olduğu bölgelerde “güçlü bir üreme alanı”nın oluştuğu da vurgulandı.

Brezilya’da, Kovid-19’un yeni türleri keşfedildi. Brezilya Sağlık Bilim Kurulu, çok sayıda kısmen aşılanmış insanın, aşılanmamış insanlarla karışmasının, aşının etkinliğinden kurtulabilecek çok sayıda varyant için bir “güçlü bir üreme alanı” yaratabileceği uyarısında bulundu. Kurul tarafından yapılan uyarıda özellikle enfeksiyon oranının çok yüksek olduğu ve aşılama programının yavaş gittiği yerler de endişelenilmesi gerektiği vurgulandı.

P.1 VARYANTI ŞU ANA KADAR 25 ÜLKEDE GÖRÜLDÜ

Mutasyonları takip eden uzmanlar, güçlü bir varyantın (P.1) yayıldığı Brezilya’nın koronavirüsün yeni türlerinin üreyebileceği bir yer olduğunu söylüyor.

P1 varyantı, şu ana dek 25’ten fazla ülkede tespit edildi.

KORONAVİRÜSÜN P.1 MUTASYONUNDAN DAHA BULAŞICI VE TEHLİKELİ

Virüs mutasyonları takip eden uzmanlar, tespit edilen mutasyon virüslerin geçtiğimiz aylarda ilk olarak Brezilya’da görülen “P1” tipinden daha bulaşıcı ve güçlü olduğunu açıkladı.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.