Grip enfeksiyonları için geliştirilen yeni tedavi de HIV, COVID-19’a karşı etkili olabilir.

3 mins read

Grip enfeksiyonları için geliştirilen yeni tedavi de HIV, COVID-19’a karşı etkili olabilir.

Grip enfeksiyonları için geliştirilen yeni tedavi de HIV, COVID-19'a karşı etkili olabilir

Purdue Üniversitesi bilim adamları tarafından, influenza virüsü enfeksiyonları için HIV ve COVID-19 dahil olmak üzere diğer birçok patojenik virüs enfeksiyonuna karşı da etkili olabilecek yeni bir tedavi geliştirildiği açıklandı

  • Okumaya devam et:

Endüstriyel duraklamaya rağmen karbondioksit seviyeleri yükselmeye devam ediyor

Ortalama bir yılda, Amerika Birleşik Devletleri’nde 2 milyondan fazla insan grip nedeniyle hastaneye kaldırılıyor ve bunların 30.000 ila 80.000’i grip veya ilgili komplikasyonlardan ölüyor.

Purdue ekibinin çalışması, Nature Communications’da ayrıntılı olarak açıklanmıştır ve virüs enfeksiyonlarına karşı hedefli bir tedavi yaklaşımı kullanır.

Purdue Ralph C. Corley Seçkin Kimya Profesörü Philip S. Low, “Geliştirdiğimiz tüm antiviral ilaçları özellikle virüs bulaşmış hücrelere hedefliyoruz” dedi. “Bu şekilde, hastalıklı hücreleri sağlıklı hücrelere zarar vermeden tedavi ediyoruz. Bu özelliği, bağışıklık sistemini aktive eden ilaçları seçici olarak griple enfekte olmuş hücrelere vermek için kullanıyoruz. Ayrıca, bu tedavinin COVID-19 ile enfekte kişilerde etkili olma potansiyeli de var. ”

Grip virüsü, diğer birçok patojenik virüs gibi, proteinlerini konakçı hücre yüzeyine ihraç eder ve ardından komşu konak hücrelere yayılma sürecinde yeni ortaya çıkan virüsleri tomurcuklandırır. Bu ihraç edilen viral proteinler, sağlıklı konakçı hücrelerin zarlarında bulunmadığından, Purdue ekibi, ilaçları özellikle virüsle enfekte olmuş hücrelere hedefleyen homing moleküller tasarlayarak enfekte olmuş hücrelerde viral proteinlerin varlığından yararlandı ve böylece meydana gelen kollateral toksisiteden kaçınıldı. antiviral ilaçlar enfekte olmamış hücreler tarafından alındığında.

Low, “Testlerimize grip virüsü ile başlamayı seçtik çünkü sonuçlar genellikle diğer zarflı virüslere de uygulanabilir.” Dedi. “Laboratuvar testlerimiz, işlemimizin, öldürücü virüs dozunun 100 katı ile aşılanan influenza enfekte farelerde çalıştığını gösteriyor.”

Low, yeni tedavinin hepatit B, HIV ve solunum sinsitiyal virüsü (RSV) gibi diğer patojenik virüs enfeksiyonlarına karşı etkili olabileceğini söyledi.

Low’un kurucularından biri olan Eradivir, teknolojiyi ticarileştirecek.

Terapi teknolojileri, Purdue Araştırma Vakfı Teknoloji Ticarileştirme Ofisi aracılığıyla lisanslanmıştır.

Kaynak link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386