Aşı desteği: Asya hisseleri ekonomik iyileşme umutlarını artırıyor

9 mins read
İlk Aşı Ne Zaman Yapıldı?

Aşı desteği: Asya hisseleri ekonomik iyileşme umutlarını artırıyor

Aşı desteği: Asya hisseleri ekonomik iyileşme umutlarını artırıyor
Üst düzey bir ABD sağlık yetkilisi, ilk koronavirüs aşılarının Aralık ortasına kadar en savunmasız insan gruplarına uygulanabileceğini söyledi [Dosya: Dado Ruvic / Reuters]
Yatırımcılar, koronavirüs aşılarının hızlı bir şekilde piyasaya sürülmesinin işletmelerin tam kapasite çalışmasına izin vererek ekonomik iyileşmeyi hızlandıracağını umuyor.

Asya hisseleri Pazartesi günü yükseldi ve geniş bir bölgesel endeks yakında koronavirüs aşıları için umutları rekor seviyeye yükseltti.


Okumaya devam et:


Ancak ABD’deki ekonomik kilitlenmelerin ve teşvik önlemleri üzerindeki belirsizliğin etkisine dair endişeler kazanımları sınırladı.

ABD hükümetinin aşı geliştirme çabalarının üst düzey bir yetkilisi Pazar günü yaptığı açıklamada, ilk aşıların ABD sağlık çalışanlarına ve diğer savunmasız gruplara Aralık ortasına kadar verilebileceğini söyledi.

ABD’de COVID-19 enfeksiyonlarının hızlanmasına rağmen, ümit vaat eden aşıların üretimini geliştirildikçe ölçeklendiren federal bir program olan Warp Speed ​​Operasyonunu yöneten Dr.Moncef Slaoui’nin öngörüsü, kilitlenmelerle ilgili umutların artmasına yardımcı oldu felç olmuş küresel ekonomi sona yaklaşıyor olabilir.

“Aşının yolda olması ve virüsün ekonomik zararının ortadan kalkma olasılığı göz önünde bulundurulduğunda, merkez bankalarından ve hükümetlerden hala önemli bir destek alacağız. Ve bu, önemli bir ekonomik sıçrama görmesi gereken ekonomik bir tatlı nokta, ”dedi Sidney’deki CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy.

“Yatırımcıların bu konuya odaklanmaya istekli olması büyüleyici. Şu anda gördüğümüz artan enfeksiyon oranlarına bakmak da dahil olmak üzere, oldukça ağır bir şekilde gözlerinizi kısmak gerekiyor. Ancak etrafında gerçek bir iyimserlik var. ”

Toplam ABD COVID-19 vakası hafta sonu 12 milyonu aştı ve 255.000’den fazla kişi öldü.

Bölgesel toparlanma

MSCI’nın Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi Pazartesi günü yüzde 0,56 artarak Cuma günü daha önceki rekor seviyeye ulaşıldı.

Seul’ün KOSPI kıyaslama hisse endeksi, Güney Koreli çip devleri için iyimser bir kazanç görünümü kazanımlara yol açtığı için yüzde 1,82 yükseldi.

Güney Kore’nin ihracatı Kasım ayının ilk 20 gününde yüzde 7,6 arttı, son veriler, elektronik için artan dış taleple desteklendi.

Capital Economics araştırma şirketinin Asya ekonomisti Alex Holmes, El Cezire’ye gönderilen bir araştırma notunda, “Kore ihracatının elektronik odaklı gücü, bölgedeki diğer büyük elektronik üreticileri, yani Tayvan, Singapur, Vietnam ve Malezya için iyiye işaret ediyor” dedi. .

Holmes, “Asya ihracatının güçlü performansı ekonomik büyümeye önemli bir destek sağladı ve bölgenin önümüzdeki aylarda dünyanın geri kalanından daha iyi performans göstermeye devam edeceğini tahmin ediyor” dedi.

Japon piyasaları tatil nedeniyle kapatıldı, ancak Nikkei vadeli işlemleri yüzde 0,19 artışla 25,795 oldu.

Bölgesel endeks, ülke bazı COVID-19 kısıtlamalarını hafiflettiği için yüzde 0.51 oranında yükselen Avustralya hisselerinden de artış elde etti. Ülkenin çoğu, birkaç hafta içinde yeni toplum enfeksiyonları veya ölümleri görmedi.

Çin mavi çipleri yüzde 0,69 ekledi. Hong Kong’daki Hang Seng, yüzde 0,2 düşüşle aykırı bir değerdi.

Aşı desteği: Asya hisseleri ekonomik iyileşme umutlarını artırıyor 1
MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi tablosu [Bloomberg]

Partizan anlaşmazlıklar

Bölgesel endekslerin çoğu Pazartesi günü yükselmiş olsa da, ABD ekonomisine parasal ve mali yardım ulaşılamaz olduğu için duyarlılık kırılgandı.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin Perşembe günü yaptığı açıklamada, Merkez Bankası’ndaki temel salgın kredi programlarının 31 Aralık’ta sona ereceğini ve giden Trump yönetiminin merkez bankasıyla anlaşmazlığa düşeceğini ve potansiyel olarak dünyanın en büyük ekonomisine stres ekleyeceğini söyledi.

ANZ’deki analistler bir notta, “Mali harcamaların kompozisyonu ve büyüklüğü konusundaki son partizan anlaşmazlıkları herhangi bir gösterge ise, tartışma sadece başlıyor ve biraz zaman alabilir” dedi.

ABD hisselerinin ABD ekonomisi için azalan yardım ve yükselen yeni koronavirüs enfeksiyon oranlarının birleşimiyle Cuma günü düşüş göstermesinin ardından S&P 500 için ABD e-mini vadeli işlemleri Pazartesi günü 3,563 ile yüzde 0,26 yükseldi.

Dow Jones Endüstriyel Ortalaması yüzde 0,75, S&P 500 yüzde 0,68 ve Nasdaq Bileşik yüzde 0,42 düştü.

Döviz piyasalarında, güvenli liman Japon yenindeki artış, yatırımcıların rahatsız edici endişelerinin altını çizdi. Dolar yüzde 0,1 yumuşayarak 103,75’e, euro ise yüzde 0,14 artışla 1,1870 dolara yükseldi.

Amerikan doları endeksi, altı önemli rakibin bulunduğu bir sepet karşısında Amerikan Doları’nı 92.255’e düşürdü.

ABD ham petrolü varil başına yüzde 0.1’den az bir düşüşle 42.40 dolara geriledi ve küresel gösterge Brent ham petrolü varil başına yüzde 0.18 artışla 45.04 dolara yükseldi.

Spot altın fiyatı yüzde 0,06 artarak ons ​​başına 1.871,69 dolara ulaştı.

Kaynak lİnk

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.