Hardline Pakistan’ın dini lideri Khadim Rizvi öldü

2 mins read

Partisi, İslam’a karşı “küfür” konusunda kampanya yaparak Güney Asya ülkesinde öne çıkan Radikal Pakistan dini lideri Khadim Hussain Rizvi’nin doğudaki Lahor kentinde hayatını kaybetti.

Hardline Pakistan'ın dini lideri Khadim Rizvi öldü 1

Rizvi tarafından kurulan aşırı sağ Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP) partisi, Hz. Muhammed’in karikatürleri yüzünden Fransa’ya karşı düzenlenen son protestoların arkasındaydı

Okumaya devam et:

TLP partisinin kıdemli liderlerinden Pir İjaz Eşrefi, 54 yaşındaki Rizvi’nin geçen hafta bir hastalık geçirdikten sonra doğal nedenlerden öldüğü görünmesine karşın, Perşembe gecesi ölümünün kesin sebebinin henüz netlik kazanmadığını söyledi.

Ashrafi, yüzlerce TLP destekçisinin polisle çatıştığı ve ana otoyolun önünü kapattığı hükümet karşıtı protestoya atıfta bulunarak El Cezire’ye telefonla “Protesto oturma eylemine geldiğinde, o sırada da kendini iyi hissetmiyordu” dedi. başkent İslamabad bu hafta. Bundan sonra birkaç gün rahatsız kaldı. Ne olduğunu tespit edemedik. ”

Pakistan Başbakanı Imran Khan’da twitter hesabından açıklama yaparak taziyelerini bildirdi. “Khadim Hussain Rizvi’nin vefatında ailesine taziyelerimi iletiyorum. Inna lillahi wa inna ilayhi raji’un.”

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.