2020 seçimi Cumhuriyetçi Parti için ne anlama geliyor?

9 mins read
ABD Senatosu'nun Cumhuriyetçi adayı olan ABD Senatörü David Perdue'nin destekçisi Frankie Ross, 3 Kasım 2020 Salı günü Atlanta'da düzenlenen bir seçim gecesi izleme partisi sırasında Fox News, Başkan Trump için Florida'yı çağırırken tezahürat yapıyor. (AP Fotoğrafı / John Bazemore)

2020 seçimi Cumhuriyetçi Parti için ne anlama geliyor?

2020 seçimi Cumhuriyetçi Parti için ne anlama geliyor? 1
Matt Mackowiak

2020 başkanlık seçimleri artık dikiz aynasında.

Siyasi stratejistler, ne olduğunu görmek için rakamları araştıracaklar, böylece gelecekteki seçimler için ders alabilecekler.

2020 seçimi Cumhuriyetçi Parti için ne anlama geliyor? 2
ABD Senatosu için Cumhuriyetçi adayın bir destekçisi olan Frankie Ross, ABD Senatörü David Perdue, 3 Kasım 2020 Salı günü Atlanta’da düzenlenen bir seçim gecesi izleme partisi sırasında Fox News, Başkan Trump için Florida’yı çağırırken tezahürat yapıyor. (AP Fotoğrafı / John Bazemore

Önümüzdeki birkaç hafta içinde, seçim sayıları onaylandığı için birçok eyalette seçim sonucu zorlukları yaşanacak.


Okumaya devam et:

Suriye rejiminin Suriyeli göçmenleri kabul etme isteksizliği

Başkalarının Emeğini Çalmak Kusursuz Bir Stratejiyi Gerekli Kılar: Kleptoparazitizm


Başkan Donald Trump’ın seçim sahtekarlığını kanıtlamak için yürüttüğü kampanyanın görevi, sadece rastgele iddia etmek değil. Bu ispat yükü tweet değil, kanıt gerektirir.

Eski Başkan Yardımcısı Joe Biden’in seçim zaferlerinin Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Pennsylvania ve Wisconsin’deki muharebe eyaletlerindeki ay sonundan önce onaylanmasını bekliyorum. Nihai sayımlar bir miktar değişebilir, ancak bu eyaletlerdeki kazanma marjı sabit olacaktır.

Başkan Trump, son 100 yılda yeniden seçilmek ve yenilgiyle yüzleşmek için usulüne uygun olarak seçilmiş dördüncü başkan olacak.

Bir başkanlık seçimini kaybetmek herhangi bir siyasi parti için felakettir. Ön seçimlerde yeni bir cumhurbaşkanı adayı seçilene kadar partiyi en az üç yıl boyunca merkezi bir lider olmadan kaosa sürükler. İktidardaki parti olayları kontrol eder, daha fazla para toplar ve popüler bir gündemi hayata geçirebilir.

Ancak bu cumhurbaşkanlığı seçim kaybına rağmen, 2020 seçimi Cumhuriyetçiler için şaşırtıcı derecede iyi bir seçim olduğunu kanıtlayacak.

Seçim Gününe girerken, yaygın olarak kabul gören beklenti, Demokratların ABD Senatosundaki çoğunluğu geri kazanması ve Temsilciler Meclisinde daha fazla sandalye kazanmasıydı. İkisini de yapmadılar.

ABD Senatosunun kontrolü için verilen savaş bazen Cumhuriyetçiler için kasvetli görünüyordu. Demokratlar büyük mali avantajlara sahipken, Maine, Kuzey Carolina, Iowa, Güney Carolina, Montana ve Alaska’daki Cumhuriyetçi adayların hepsi yukarı yüzdüler ve yeniden seçildiler. İki ABD Senatosu koltuğu şimdi 5 Ocak’ta yapılması planlanan ikinci turlara yükseliyor. Demokratların Senato’yu 50-50 beraberliğe taşımak için her iki sandalyeyi de kazanması gerekiyor ki bu da yeni Demokrat başkan yardımcısının beraberliği bozmasıyla çoğunluk sağlayacak.

Cumhuriyetçiler, Meclis Başkanı Nancy Pelosi’nin Meclis’teki çoğunluğunu önemli ölçüde daralttı ve bu, önümüzdeki iki yıl içinde artan faturaları geçme yeteneğini tehlikeye atacak ve Cumhuriyetçilerin 2022 ara seçimlerinde çoğunluğu geri kazanma olasılığını artıracak.

Cumhuriyetçiler ayrıca Montana’da bir valilik ve çeşitli eyalet yasama çoğunluklarını seçtiler, bu da yeniden sınırlandırmanın her eyalette 2021’in başlarında gerçekleşeceği göz önüne alındığında katma değer sağladı.

Öyleyse, görevdeki Cumhuriyetçi cumhurbaşkanı yenilirken GOP’un zenginleşmesi nasıl mümkün oldu? Ne oldu?

Birincisi, Başkan Trump, 2016 seçimlerinde elde ettiği sonuçları yaklaşık 10 milyon oyla geride bıraktı. İkinci başkanlık tartışmasında belirleyici galibiyetiyle başlattığı geç ivmesi, onu kampanyanın sonuna kadar taşıdı. Ulusal anketler Demokratik bir heyelan öngörürken, Biden’in seçim koleji marjı 2020’den itibaren Trump’ın marjına yakın olacak. Görevdeki, Demokratlar banliyölerde marjlarını artırdığı için kaybetti, bu da rakibinin savaş alanı eyaletlerinde kazanması için yeterliydi. . Bu, Trump’ın yorgunluğu ve COVID’ye federal yanıt konusundaki endişelerden kaynaklandı.

İkincisi, Başkan Trump çıkış anketlerine göre performansını beyaz olmayan seçmenlerle iyileştirdi. Bu, özellikle Güney Florida ve Güney Teksas gibi, tüm ilçeleri kendi yönüne yüzde 20-30 kaydırdığı ve GOP kongre adaylarına fayda sağladığı yerlerde etkileyiciydi.

Üçüncüsü, Cumhuriyetçiler çeşitli ve yıldız adaylarını işe aldılar. Görünüşe göre 2020’de kongre koltuğunu değiştiren her Cumhuriyetçi adayın ya kadın, Hispanik ya da bir askeri gazi olduğu görülüyor. Bu yıl Kongre’ye seçilen 17 yeni GOP kadını var. Bu adaylar, bölgelerinde Trump’ı rutin olarak yaklaşık yüzde üç ila beş oranında geride bırakabildiler ve bu da ırklarında fark yarattı.

Tüm haberler GOP için iyi değil.

Cumhuriyetçi Parti’den banliyöde seçmen uçuşu bir sorun. Büyükler muhtemelen Biden için şaşırtıcı derecede güçlü sayıda oy kullandı. Genç seçmenler, GOP çoğunluklarını ortadan kaldırabilecek demografik bir gelgit dalgası oluşturuyor.

Gelecek ne gösterir?

Başkan Trump’ın görevden ayrıldıktan sonra GOP üzerindeki gücünün ne kadar güçlü kalacağı belirsizliğini koruyor. Şu an itibariyle, 2024’te tekrar koşmayı özel olarak düşünüyor. Ve yaparsa, şüphesiz aday olacaktı.

Ancak 2024 şu andan itibaren çok uzun bir zaman ve şimdi ile o zaman arasında çok şey değişebilir.

Cumhuriyetçiler umutsuzca Başkan Trump’ın yeniden seçildiğini görmek istediler. Kaybı gerçek bir hayal kırıklığıdır.

Ancak kongre seçimlerinin sonucu Cumhuriyetçiler için Demokratlar için olduğundan çok daha olumluydu.

Kaynak Link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.