Sri Lanka’da sahile çıkan 120 balina kurtarıldı

2 mins read

Sri Lanka’da sahile çıkan 120 balina kurtarıldı

Sri Lanka'da sahile çıkan 120 balina kurtarıldı

Gönüllüler gece boyunca adanın en kötü kıyı sahilinde kara vuran balinaları daha derin sulara çekmek için çalıştı.

Sri Lanka’nın donanması ve yakın köylerden bir grup gönüllü, ülkenin en büyük sahilinde mahsur kalan 120 pilot balinayı kurtarmayı başardıklarını, ancak en az iki yaralı hayvanın ölü bulunduğunu söyledi.

Okumaya Devam et: Yapay zeka, ağız kanserine yakalanma riskini tahmin etmeye yardımcı oluyor

Donanma sözcüsü Indika de Silva, donanma ve sahil güvenlik görevlilerinden denizcilerin yerel gönüllülere katıldığını ve yorucu bir gece ardından kurtarmanın Salı günü şafak vakti en az 120 balinayı geri denize püskürttüğünü söyledi.

Sri Lanka'da sahile çıkan 120 balina kurtarıldı

Kısa yüzgeçli pilot balinalar, Panadura’da, Kolombo’nun 25 kilometre (15 mil) güneyinde, Pazartesi öğleden sonra adada balinaların en büyük kitlesel karaya oturması.

De Silva, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, “Küçük kıyı devriye gemimizi balinaları tek tek daha derin sulara çekmek için kullandık” dedi. Ne yazık ki, iki balina kıyıya çıktıklarında gördükleri yaralardan dolayı öldü.

Eylül ayında Tazmanya’da yaklaşık 470 pilot balinanın karaya çıktığı sırada görüldüğü gibi, yerel yetkililer toplu ölümlere hazırlandı. Avustralya adasında günlerce süren kurtarma çabalarına rağmen, bunlardan sadece 110 tanesi kurtarılabildi.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.