Sosyal Medyada Paylaşmamanız Gereken Şeyler

6 mins read
Sosyal Medyada Paylaşmamanız Gereken Şeyler

Sosyal Medyada Paylaşmamanız Gereken Şeyler

Sosyal medya sayesinde tüm hayatımızı kamuoyunun gözünde yaşıyoruz. Bu durum artık normalleştirilmiş olsa bile, yine de gizli tutmanız gereken bazı şeyler var. İşte en önemlileri…

1. Yaklaşan Tatilinizin Kesin Ayrıntıları

Sosyal Medyada Paylaşmamanız Gereken Şeyler

Hiçbir şey, yaklaşan bir tatil hakkında gururlu bir gönderi gibi “Hey, evimi soyun” diyemez. Bir Jimmy Buffett şarkısındaymış gibi, önümüzdeki bir hafta tatil yaşamanın heyecanını paylaştığınızı düşünebilirsiniz.

Suçlular bunu görüyor ve gözleri sizin bilgilerinize dönüyor. Temelde tüm dünyaya bir hafta boyunca evinizde kimsenin olmayacağını söylüyorsunuz

Ne kadar zor olursa olsun, tatil planlarınızı kendinize saklayın. Gerekirse, onları yakın arkadaşlarınızla yüz yüze veya telefonda paylaşabilirsiniz, ancak bu hassas bilgileri internetten uzak tutun. Kimin izlediğini veya ne kötü niyetleri olabileceğini asla bilemezsiniz.

2. Kişisel Konumunuz

Sosyal Medyada Paylaşmamanız Gereken Şeyler

Bu, tatille ilgili önceki kuralla eşlik  eder. Tüm dünyanın evde olmadığınızı bilmesine izin verdiğinizde, sadece bir soygun istiyor olursunuz.

İnsanların her zaman nerede olduklarını ve ne yaptıklarını gerçekten herkesin bilmesini istemesi tuhaftır, ancak bu trendden yararlanmak için sıraya giren pek çok insan var.

Kurban olmayın. Konum izleyicinizi devre dışı bırakın!

3. Bu, coğrafi etiketleme resimler için de geçerlidir.

Sosyal Medyada Paylaşmamanız Gereken Şeyler

 

Ne demek istediğimizi biliyorsanız, konumunuzu paylaşmak için mutlaka konumunuzu paylaşmanız gerekmez. Bazı uygulamalar her zaman kişisel konumunuzu izler ve ardından bu bilgileri resimlerinize ekler.

4. İzinsiz Aldığınız Arkadaşlarınızın Videoları

Sosyal Medyada Paylaşmamanız Gereken ŞeylerCep telefonlarımız her zaman elimizde ve gördüğümüz her şeyi filme almak veya fotoğraflarını çekmek için cazip geliyor. Sorun değil, ancak tasvir edilen kişilerin izni olmadan bir şeyler yayınlarsanız, başınızı belaya sokabilirsiniz.

5. Kredi Kartlarınızın Resimleri

Sosyal Medyada Paylaşmamanız Gereken Şeyler

Özellikle kredi kartınızın ön yüzündeki bilgilerin, arkada yer alan güvenlik kodu olmadan bir işe yaramayacağını düşünüyorsanız, bir kez daha durumu değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

Okumaya devam et: Twitter, çok sayıda Filistinlinin hesabını kapattı

Böyle bir şey yayınlamak istemeniz durumunda, kredi kartı numaranıza ve son kullanma tarihine sahip olan herhangi birinin, paranızla hemen hemen her şeyi sipariş edebileceğini bilmelisiniz.

Her ne kadar 2020 yılında bankalar izinsiz işlemleri engellemek için sistemler geliştiriyor olsalar da, kredi kartı veya banka hesap bilgileri gibi hassas bilgileri sosyal medyada paylaşmamanız yerinde bir karar olacaktır.

6-Uygunsuz Kişisel Görüntüler

Sosyal Medyada Paylaşmamanız Gereken Şeyler

Sosyal medya, gizli özçekimlerinizin yeri değildir. Kız arkadaşınız veya erkek arkadaşınız için özel bir koleksiyon tutabilirsiniz, ancak başkalarının onları görmesini istemiyorsanız, sosyal medyaya girmemeleri gerekir.

7-Patronunuz Hakkında Şikayetler

Sosyal Medyada Paylaşmamanız Gereken Şeyler

Korkunç patronunuz hakkında sosyal medyadan bahsetmek gerçekten cazip olabilir. Bununla ilgili sadece bir sorun var.

Patronunuzun yayınlarınıza erişimi olmasa bile kıskanç bir iş arkadaşınız şikayetlerinizin ekran görüntüsünü alabilir ve bunları patronunuzla paylaşabilir. Bu hızla garipleşebilir. Hatta işinize bile mal olabilir.

8- Siyasi kavga

Sosyal Medyada Paylaşmamanız Gereken Şeyler 1

İnançlarınızı sosyal medyada paylaşmak anlamlıdır. Ancak gerçekte hakkında hiçbir şey bilmediğiniz bir siyasi konu hakkında uzun, yeterince araştırılmamış bir gönderi ile konuşmak başka bir şeydir.

Sosyal medyada siyasi içerik yayınlamamanız gerektiğini söylemiyoruz. Kesinlikle yapmalısın. Sadece göndermeden önce araştırmayı yaptığınızdan emin olun diyoruz.

9-Temelsiz Suçlamalar

Sosyal Medyada Paylaşmamanız Gereken Şeyler

Sosyal medya, kendi toplulukları içindeki suçluları ortaya çıkarmak için güçlü bir araçtır. Bu, tanımadığınız biri hakkında duyduğunuz her kötü söylentiyi yeniden yazmanız ve paylaşmanız gerektiği anlamına gelmez.

Bir suçlamayı sosyal medyada paylaşmayı seçmek inanılmaz derecede ciddi bir eylemdir. Sosyal medyayı bu şekilde kullanmaya karar vermeden önce uzun uzun düşünün. Yanılıyorsanız, birinin itibarını gereksiz yere yok edebilirsiniz.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386