Macron Türkiye’nin Azerbaycan’a desteğini kınadı

2 mins read
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

Macron Türkiye’nin Azerbaycan’a desteğini kınadı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye’nin Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’ın ayrılık bölgesini geri alma hedefini destekleyen açıklamlarını  ‘pervasız ve tehlikeli’ diyerek kınadı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye’nin “savaşçı” söyleminin Azerbaycan’ı Dağlık Karabağ’ı yeniden fethetmeye teşvik ettiğini söyledi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar, 1994 ateşkesinden bu yana on yıllardır süren ufak çatışmaların en büyük olanı ve dördüncü güne girdi.

Yerel haber ajansı Armenpress’in bildirdiğine göre, Ermenistan, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde bulunan Martakert kasabasında Azeri saldırısı sonucu üç sivilin öldürüldüğünü söyledi.

30 Eylül Çarşamba Günün özeti

12:30 GMT – Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, desteği için Türkiye’nin Erdoğan’ına teşekkür etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ile etnik Ermeni güçleri arasındaki çatışmanın Dağlık Karabağ bölgesi çevresinde dördüncü güne girmesiyle Çarşamba günü Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a desteğinden dolayı teşekkür etti.

Erdoğan Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Azerbaycan’ın meseleleri kendi eline alması gerektiğini ve Türkiye’nin “tüm kaynakları ve yüreğiyle” Bakü’nün arkasında duracağını söyledi.

Aliyev, Pakistan, Afganistan ve Türkiye’nin hepsinin destek gösterdiğini, ancak Azerbaycan ordusunun dış yardıma ihtiyacı olmadığını da sözlerine ekledi.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.