Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Başkanı “Dünya yeni ve tehlikeli bir evrede”

3 mins read

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Başkanı tarafından yapılan son açıklama ne anlama geliyor.  Halen cevaplana bilmiş değil. Virüs mutasyona mı uğradı yoksa farklı bir durum mu var? Çünkü Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkan Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirus (Kovid-19) salgınının “yeni ve tehlikeli” bir aşamaya girdiği uyarısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Başkanı "Dünya yeni ve tehlikeli bir evrede" 1

Direktör Dr. Ghebreyesus, örgütün Cenevre’deki merkezinde düzenlediği basın toplantısında “Dünya yeni ve tehlikeli bir evrede” ifadelerini kullandı.

İnsanların evde olmaktan sıkıldığını anladığını belirten Ghebreyesus salgının hala hızlı bir şekilde yayıldığı uyarısında bulundu ve herkesi sosyal mesafe kurallarına uymaya çağırdı.

Dr. Ghebreyesus “Koronavirüs hala hızla yayılıyor, hala ölümcül ve birçok insan hala (virüse karşı) duyarlı” dedi.

“Virüs hala hızlı yayılıyor”

Ghebreyesus, dünün (18 Haziran), DSÖ’ya en fazla koronavirus vakası bildirilen gün olduğunu da söyledi.

Tedros Ghebreyesus, 18 Haziran’da kendilerine bildirilen yeni vaka sayısının 150 bin olduğunu, bu vakaların yarısının Amerika kıtasında görüldüğünü belirtti.

DSÖ Başkanı, Ortadoğu ve Güney Asya ülkelerindeki vaka artışına da dikkat çekti.

“Virüs ve salgın hala hızla yayılıyor” diyen Ghebreyesus, ülkeleri, sokağa çıkma kısıtlamalarını kaldırırken acele etmemeleri yolunda uyardı.

Brezilya’da vakaların yüzde 12’si sağlık personeli

DSÖ uzmanı Mike Ryan da Brezilya’daki duruma işaret ederek salgın nedeniyle son 24 saatte bin 230 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Ryan, Brezilya’daki vakaların yüzde 12’sinin sağlık personeli olduğunu kaydetti. Brezilya toplam vaka sayısında ABD’den sonra ikinci sırada yer alıyor.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386