İç piyasada gram altının fiyatı da bugün 397 TL ile rekor tazeledi

2 mins read

İç piyasada gram altının fiyatı da bugün 397 TL ile rekor tazeledi. Altının gram fiyatı, günün ilk saatlerinde yükselişle 396,2 liradan işlem gördü. İlerleyen saatlerde TL cinsinden fiyatı 397 TL ile rekor tazeledi.

İç piyasada gram altının fiyatı da bugün 397 TL ile rekor tazeledi 1

Dün, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,6 artışla ve tüm zamanların en yüksek kapanış fiyatı olan 395,9 liradan tamamladı. Yeni güne de yükselişle başlayan altının gram fiyatı, saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 396,2 lira seviyesinde seyretti. Aynı dakikalarda çeyrek altın 643 lira, Cumhuriyet altını da 2.631 liradan satışa çıktı.

İç piyasada gram altının fiyatı da bugün 397 TL ile rekor tazeledi. Dolar/TL uzun bir süredir 6,85 civarına demir atsana da altının dolar cinsinden fiyatındaki yükseliş, iç piyasada gram altında TL cinsinden fiyatta rekor getirmiş oldu.

Analistler ne diyor?

Analistler, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin ikinci dalga endişeleriyle, ABD ile Çin arasında artan gerilimin risk algısını görece yükselttiğini, bu durumun da altının ons fiyatını desteklediğini söyledi.

Bugün veri gündeminin sakin olduğunu belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.780 doların destek, 1.820 doların direnç olarak öne çıktığını, gram altında ise 390-400 lira bandının izleneceğini kaydetti.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.