Kırmızı Et Fiyatları Hızla Yükseliyor: Vatandaşlar İçin Zorlu Bir Dönem Başlıyor

Kırmızı et fiyatlarındaki artış, vatandaşların bütçelerini zorluyor.

3 mins read

Ekonomik kriz ve hayat pahalılığı artık vatandaşın fiyatları takip edip yetişmesini imkansız hale getirdi. Artan fiyatlar, özellikle kırmızı et fiyatlarında büyük bir artışa neden oldu. Vatandaşlar, artık kırmızı eti satın almakta zorlanıyorlar ve bu ürünü dahi rüyalarında görmek lüks hâline geldi. Son bir hafta içinde kırmızı et fiyatlarına %6 oranında zam yapıldı ve şimdi fiyatlar ne kadar oldu, bir göz atalım.

Kırmızı et fiyatlarına, Et ve Süt Kurumu dışında son bir hafta içinde %5,9 oranında zam yapıldı. Et ve Süt Kurumu dahil edildiğinde ise bu artış oranı %4,95 olarak kaydedildi. Yapılan zamlarla birlikte dana ve kuzu eti fiyatlarında son bir ay ve bir yıllık süreçte büyük artışlar yaşandı. Bu artışlar sonucunda et tüketmek daha da zor hâle gelirken, işte kırmızı et fiyatları:

ESK Haricindeki Fiyatlar:

– Dana bıçak yağsız fiyatı: %2,5 artışla 307,66 TL’den 308,44 TL’ye yükseldi.
– Kuzu bıçak yağsız fiyatı: %11 artışla 342,29 TL’den 379,86 TL’ye yükseldi.

Son Bir Ayda:

– Dana bıçak yağsız fiyatı: %15,3 artış.
– Kuzu bıçak yağsız fiyatı: %33,7 artış.

Son Bir Yılda:

– Dana bıçak yağsız fiyatı: %83,4 artış.
– Kuzu bıçak yağsız fiyatı: %154,9 artış.

ESK Dahil Fiyatlar:

– Dana bıçak yağsız fiyatı: %0,2 artışla sınırlı kaldı.
– Kuzu bıçak yağsız fiyatı: %9,3 artış.

Kırmızı et fiyatlarındaki bu artışlarla ilgili olarak vatandaşlar neden fiyatların yükseldiğini araştırmaya devam ediyorlar. Yem fiyatlarındaki artışlarla birlikte Türk lirasının değer kaybı ve döviz kurlarındaki hızlı yükseliş, et fiyatlarını en çok etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Ayrıca, Türkiye’de kullanılan hayvancılık ilaçlarının yurt dışından ithal edilmesi de fiyatları etkileyen unsurlardan biri olarak görülüyor.

Kırmızı et fiyatlarındaki zamların vatandaşların sofralarına yansımasıyla birlikte yetkililer, artışların önüne geçilmesi amacıyla çözüm önerileri sunmaya çalışıyorlar.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386