Kraliçe Elizabeth’in kocası Prens Philip Kimdir, Hayatı

9 mins read
Kraliçe Elizabeth'in kocası Prens Philip Kimdir, Hayatı...

Kraliçe Elizabeth’in kocası Prens Philip Kimdir, Hayatı…

Kraliçe Elizabeth'in kocası Prens Philip Kimdir, Hayatı...

Buckingham Sarayı yaptığı açıklamada, Kraliçe Elizabeth’in kocası Prens Philip’in 99’da öldüğünü söyledi.

Yakın zamanda bir enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

21 Haziran 1921’de Yunanistan’da doğdu, ancak ailesi daha bebekken ülkeden sürüldü.

Yunan ve Danimarka kraliyet ailelerinin bir üyesi, Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık’ta eğitim gördükten sonra 18 yaşında İngiliz Kraliyet Donanması’na 1939’da katıldı.

Aynı Temmuz ayında, o zamanlar sadece 13 yaşında olan uzak kuzeni Prenses Elizabeth ile yazışmaya başladı. İkinci Dünya Savaşı boyunca deniz kuvvetlerinde bulundu, Akdeniz ve Pasifik filolarında ayrıcalıkla görev yaptı.

Kraliçe Elizabeth'in kocası Prens Philip Kimdir, Hayatı 1
Yunanistan Prensi Philip, Gordonstoun Okulu’nun İskoçya’daki “MacBeth” prodüksiyonu için giyinmiş.

Savaştan sonra, Kral George VI ona Elizabeth ile evlenme izni verdi. Temmuz 1947’de nişanlanmaları resmen ilan edilmeden önce, Yunan ve Danimarka kraliyet unvanlarından vazgeçti, vatandaşlığa kabul edilen bir İngiliz konusu oldu ve anne ve büyükbabası Mountbatten’in soyadını aldı.

Kendisine Edinburgh Dükü unvanı verildi ve 20 Kasım 1947’de o zamanlar bir prenses olan Elizabeth ile evlendi.

Çift, görevlendirildiği Malta’ya taşındı. Ancak Elizabeth 1952’de kraliçe olduğunda kısa süre sonra aktif askerlik hizmetinden ayrıldı ve 1957’de resmen bir İngiliz prensi oldu.

Kraliçe Elizabeth'in kocası Prens Philip Kimdir, Hayatı 2
20 Kasım 1947: Prenses Elizabeth ve Edinburgh Dükü Philip, Kral George VI (1895 – 1952) (solda), Kraliçe Elizabeth (1900 – 2002) ve Kraliçe Mary (1867 – 1953) ile düğünlerinden sonra Buckingham Sarayı’nın balkonunda sağ).

Genç Prens Philip’in yazarı Philip Eade, “Hayatını karısına yardımcı rolü oynamaya adamak, onun alenen erkeksi karakterine aykırıdır” dedi.

Bazı yönlerden Elizabeth’in taç giyme töreni özgürlüğünden yaptığı fedakarlığa son mührü koydu – değerli denizcilik kariyerinden vazgeçmek zorunda kaldı. Daha sonra, enerjisini yeni sorumluluklarına yönlendirmek zorunda kaldı ve şimdi tutkusundan çok güçlü görev duygusuyla yönlendirildi. ”

Prens Philip, 95 yaşındayken 2017’de geri adım attığı kraliyet görevlerini yerine getirmek için harcadığı 70 yıl boyunca, kraliçeye dünya çapında, İngiliz Milletler Topluluğu turlarında ve eyalet ziyaretlerinde eşlik etti ve 22.000’den fazla solo gerçekleştirdi.

143 ülkeyi resmi sıfatla ziyaret etti ve 780’den fazla organizasyona katıldı. En başarılı olanlardan biri, 1956’da başlayan gençlere yönelik bir program olan Edinburgh Dükü Ödülü idi.

Beni her zaman etkileyen şey, muazzam ilgi çeşitliliği ve aynı zamanda bunların derinliğiydi. Kraliçe’nin 1990’dan 1997’ye kadar basın sekreteri olan Charles Anson, gerçekten bir bilgeydi ”dedi.

“Duke of Edinburgh’s Trust’taki gençlerle ilgilendi, Dünya Vahşi Yaşam Fonu ile teknoloji ve bilim alanındaki çalışmalarıyla vahşi yaşamla ilgilendi.”

Prens Philip, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Buckingham Sarayı’nın modernizasyonunu yönetmenin yanı sıra Balmoral ve Sandringham mülklerini yeniden organize etti ve Windsor Great Park’ın bekçisi oldu.

Anson, “Kraliyet ailesini ve monarşiyi daha az havasız hale getirmek istedi, her yerde bu kadar resmiyete sahip olmamak istedi,” dedi. Denizcilik kariyerinden etkilendiğini düşünüyorum. Biçimsel ve aşırı katı değil, disiplinli bir ortamda her şeyin dostane olmasını istedi. ”

Yetmiş yıldır kraliyet eşi olarak, Prens Philip, Kraliçe Elizabeth’e büyük bir destek olarak kabul edildi.

1957 kadar uzun bir süre önce Time dergisi, genç kraliçenin artan güvenine itibar etti ve “fare gibi, biraz huysuz ve ara sıra donmuş bir gelinin kendine güvenen şık ve genellikle ışıltılı bir şekilde sıcak genç bir başhemşire dönüştüğünü” söyledi.
1997’deki altın evlilik yıl dönümlerinde, Kraliçe Elizabeth onu “gücüm ve bunca yıl kalacağım” olarak tanımladı.

Çiftin dört çocuğu vardı – Prens Charles, Prenses Anne, Prens Andrew ve Prens Edward.

“O olağanüstü bir eşti,” dedi Anson. “O çok yardımcı oldu ve işlerin her gün nasıl yürüdüğüne büyük ilgi gösterdi. Bazen bir iş meselesiyle kraliçeyi görmeye gittiğimde, ‘Prens Philip ile konuştun mu?’ onun hakkında ‘.

“Konuşması kolaydı ve diyaloğu teşvik etti. Personelinin muazzam sadakatine sahip olması adamın bir işareti. ”

Ancak, kamu hayatı boyunca Prens Philip, yanlış değerlendirilmiş şakalar veya bağnaz olarak algılanan yorumlarla tartışmalara neden oldu.

1986’da Çin’e kraliyet ziyareti sırasında bir grup İngiliz öğrenciye şunları söyledi: “Burada daha uzun kalırsanız, hepiniz gözleriniz pürüzlü olacaksınız.”

2002’de Avustralya’yı ziyareti sırasında başarılı bir yerli iş adamına sordu: “Hala mızrak mı fırlatıyorsun?”

Eve daha yakın bir yerde, 1995’te İskoç bir sürücü eğitmenine sordu: “Yerlileri testi geçecek kadar uzun süre içkiden nasıl uzak tutuyorsunuz?”

Bu olaylar her zaman medyanın ilgisini çekti, ancak Prens Philip’in basınla doğrudan çok az ilişkisi vardı ve nadiren kamuoyuna açıklama yaptı veya röportajlar verdi.

Ancak biyografi yazarı Eade’ye göre, kendisine yönelik gazete karikatürleri toplamıştı.

Eade, “Biyografi yazarlarının Prens Philip’e dönmeye devam etmelerinin nedenlerinden biri, ulusun yaşamındaki benzersiz konumundan tamamen ayrı olarak, karakterinin paradokslarla dolu olmasıydı” diyor.
Zeki ve sorgulayıcıydı, psikoloji, felsefe ve din ile bilim, teknoloji ve doğal dünya ile ilgileniyordu. Yine de fikirleri her zaman iyi düşünülmemişti.

Dinamik, tahrikli, açık sözlü ve hem şevk hem de öfke patlamalarına yatkın, ikincil bir rol için asla mizaçtan vazgeçmedi; ancak, nihayetinde kendisi için seçtiği şey buydu.

“Rolü tam bir özveri ile gerçekleştirdi.”

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386