Kim, Kuzey Kore’nin “şimdiye kadarki en kötü durumuyla” karşı karşıya olduğunu söylüyor

5 mins read

Kim, Kuzey Kore’nin “şimdiye kadarki en kötü durumuyla” karşı karşıya olduğunu söylüyor

Kim, Kuzey Kore'nin "şimdiye kadarki en kötü durumuyla" karşı karşıya olduğunu söylüyor
Kim Jong Un, Pyongyang’daki iktidardaki İşçi Partisi’ndeki yetkililerin konferansına hitap ediyor

Kuzey Koreli lider ayrıca, iktidardaki İşçi Partisi üyelerini ‘eşi görülmemiş zorlukların üstesinden gelmede daha proaktif olmaya çağırıyor

Kim Jong Un, Kuzey Kore’nin “şimdiye kadarki en kötü durumuyla” karşı karşıya olduğunu söyledi ve iktidardaki İşçi Partisi’nin “tabandan” üyelerini ülkenin yeni beş yıllık ekonomik planını uygulamada daha proaktif ve sorumlu olmaya çağırdı.

Çarşamba günü devlet medyası tarafından bildirilen yorumlar, uzmanların, Kuzey Kore’nin koronavirüs kilitlemesinin yaptırımlarla harap olmuş ekonomisinde daha fazla şok yaratmasıyla, on yıla yaklaşırken, Kim’in belki de en zor anıyla karşı karşıya olduğu konusunda uyarıda bulunmasıyla geldi.

Kuzey Kore’nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansı, Kim’in Salı günü İşçi Partisi hücre sekreterlerinin bir toplantısında yaptığı açılış konuşmasında yorumda bulunduğunu aktardı.

Kim, “İnsanların yaşam standartlarını iyileştirmek … benzeri görülmemiş şekilde sayısız zorluğun üstesinden gelmek zorunda olduğumuz en kötü durumda bile, hücrelerin, partinin taban örgütlerinin oynadığı role bağlıdır” dedi.

Üyeleri, Ocak ayında bir parti kongresinde alınan kararları uygulamaya çağırdı, burada yeni bir beş yıllık plan açıkladı ve ekonomiyi iyileştirme planlarının başarılı olmadığını kabul ederek olağandışı bir açık sözlülük sergiledi.

Ocak kongresinde Kim, ABD öncülüğündeki yaptırımlara rağmen nükleer ve balistik füze programlarını destekleme sözü verdi.
KCNA, Salı günkü konferansa, çeşitli sektörlerden parti hücre sekreterleri – çoğunlukla üretim tesislerinden “örnek olanlar” dahil olmak üzere, üst düzey il parti yetkilileri ve şehir parti komitelerinin baş sekreterlerinin de dahil olduğu 10.000 kişinin katıldığını söyledi.

Kim konuşmasında ayrıca partinin taban birimlerini, partinin “sağlıklı ve sürdürülebilir” gelişimini sağlamak için derhal düzeltilmesi gereken belirtilmemiş “eksiklikler” nedeniyle eleştirdi.

Beş ila 30 üyeden oluşan parti hücreleri, fabrikalarda ve diğer yerlerde çalışma ve yaşamı denetleyen en küçük parti otoritesi birimleridir. Ağ, İşçi Partisinin gücünü sürdürmesi için önemli bir araçtır. Hücre sekreterlerinin son konferansı 2017’de yapıldı.

Ekonomik aksaklıklar, Kim’i eski ABD Başkanı Donald Trump’la yürüttüğü iddialı diplomasi için gösterecek hiçbir şey bırakmadı ve Kuzey’in nükleer silahlardan arındırma adımları için yaptırımların kaldırılması konusundaki anlaşmazlıklar yüzünden çöktü.

Kuzey Kore şimdiye kadar, Washington’un önce “düşmanca” politikalarını bir kenara atması gerektiğini söyleyerek, ABD Başkanı Joe Biden’in yeni yönetiminin görüşme teklifini reddetti. Pyongyang, bir yıllık aradan sonra geçen ay balistik füzelerin testlerine devam ederek baskıyı artırdı.

Kaynak link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.