İlk Eurovision Ne Zaman Oldu?

6 mins read
The First Eurovision Ever?

İlk Eurovision Ne Zaman Oldu?

İlk Eurovision Ne Zaman Oldu?

Avrupalıysanız, Eurovision şarkı yarışmasının ne olduğunu bilirsiniz. Ayrıca, muhtemelen küçükken izlediniz ama ilk Eurovision’un ne zaman yapıldığını ve kimin yarattığını biliyor muydunuz?

Eurovision Şarkı Yarışması Nedir?

Eurovision Şarkı Yarışması (Eurosong olarak kısaltılmıştır) yıllık bir şarkı yarışmasıdır. Çok sayıda ülke bunu televizyon yayınlarıyla anlatıyor.

Eurosong’u Kim Başlattı?

İsviçre kamu televizyonu genel müdürü Marcel Bezençon, İtalyan Sanremo Müzik Festivali modeliyle ilgili yarışmayı icat etti ve başlangıçta ağırlıklı olarak Avrupa’dan gelen sanatçıları içeriyordu. Bununla birlikte, o zamandan beri 50 ülkeye yayıldı (2019 itibariyle). Ancak, bir Eurovision girişi için belirli gereksinimleri karşılamanız gerekir.


Okumaya devam et: Covid-19: Kış boyunca pozitif insan kalmanın beş yolu


Eurosong’a Kimler Katılabilir?

Eurosong, yalnızca Avrupa Yayın Birliği’nin (EBU) aktif üyelerine açıktır. Başka bir deyişle, bu üyeler ya Avrupa Yayın Alanındaki ülkelerden yayıncılar ya da Avrupa Alanı dışındaki ülkelerden yayıncılar ancak Avrupa Konseyi üyeleridir.

Hepsi Uluslararası Telekomünikasyon Birliği üyesi olmalıdır. Avrupa, Asya ve Afrika’daki ülkeleri içerir.Sonuç olarak, yarışma Güney Afrika, Avustralya, Kanada, Güney Kore, Amerika Birleşik Devletleri, Yeni Zelanda ve Çin dahil olmak üzere diğer kıtalara yayılmıştır. 2003 yılından bu yana, Junior Eurovision Şarkı Yarışması, ayrıca her yıl Eurosong Yarışması’nda modellenmiş ve ilk Junior Eurovision Şarkı Yarışması kazanan Dino Jelusic ile düzenlenmiştir.

İlk Eurovision Şarkı Yarışması Ne Zaman Gerçekleşti?

İlk Eurovision Şarkı Yarışması 24 Mayıs 1956 Perşembe günü İsviçre’nin Lugano kentindeki Teatro Kursaal’da gerçekleşti. Şimdiye kadarki ilk Akademi Ödüllerinden (Oscar) 27 yaş büyük. 7 ülke büyük ödül için yarıştı: Almanya, Belçika, Fransa, İtalya, Lüksemburg, Hollanda ve İsviçre.

Buna ek olarak, Avusturya, Danimarka ve Birleşik Krallık katılmak istedi ancak kayıt için son tarihe ulaşamadılar ve çekimser kalmak zorunda kaldılar. Ancak üçü de etkinliği yayınladı.

İlk Eurovision Şarkı Yarışmasını Kim Kazandı?

İlk Eurovision galibi ev sahibi İsviçre’den geldi. Lys Assia, Refrain şarkısıyla yarışmayı kazandı.

https://youtu.be/5JTILhjtvjY

Eurosong’un Kuralları Nelerdir?

Yayıncılar şarkılar için seçimleri düzenler ve oluşturur. İnsanlar veya katılan yayıncılar daha sonra Eurosong yarışmasına hangi şarkının gideceğini seçerler.Seçilen şarkılar bir önceki yılın 1 Eylül tarihinden önce yayınlanmamış olmalı ve maksimum süreleri üç dakikadır. Şarkıların sözleri ve şarkı sözleri sunum, ne Yarışmaya ne de EBU’ya zarar veremez. Siyasi veya benzer nitelikte herhangi bir kelime veya jestin dahil edilmesi, ayrıca hakaret veya kabul edilemez dil kullanılması yasaktır. Son olarak, Eurovision şarkıları herhangi bir tür reklam mesajı içermemelidir. Aynı şekilde, sunum devam ettiği sürece, her birinin sahnede en fazla altı kişi olabilir. Sahneye hiçbir canlı hayvan getirilemez ve katılan sanatçılar şarkılarını canlı seslendirmelidir.Ayrıca, ilk Eurovision’dan bugüne kadar müzisyenler şarkıyı canlı söylemelidir. Başka bir deyişle, önceden kaydedilmiş bir film müziği olmadan gelmeleri gerekir.

Son Beş Yılın Eurosong Kazananları Listesi

Eurovision şarkı yarışması her yıl düzenlenen bir şarkı yarışması olduğu için çok sayıda sanatçı sahne aldı.Son beş yılın kazananları ise Eurosong 2015 kazananı İsveç’ten Måns Zelmerlöw, Eurosong 2016 kazananı Ukraynalı Jamala, Salvador Sobral oldu. Portekiz’den Eurosong 2017 kazananı, İsrail’den Netta Eurosong 2018 kazananı ve Hollanda’dan Duncan Laurence Eurovision 2019 kazananı olarak yer aldı.

İlk Eurovision Neden Önemlidir?

Son olarak, ilk Eurosong, insanlara bir topluluk duygusu getirdi. Tüm yarışmacılar stüdyoda binlerce kişinin önünde canlı şarkı söylüyor ve milyonlar onları oturma odalarının konforunda izliyor.

 

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.