/

Alaycı düşmanlık kardiyovasküler hastalığa yol açabilir

7 mins read
Alaycı düşmanlık kardiyovasküler hastalığa yol açabilir

Alaycı düşmanlık kardiyovasküler hastalığa yol açabilir

Alaycı düşmanlık kardiyovasküler hastalığa yol açabilir

Günümüzün çalkantılı siyasi ikliminde, düşmanlık günlük yaşamın giderek daha tanıdık bir parçası haline geliyor. Bu olumsuz ortam sadece sosyalleşmeyi rahatsız etmekle kalmaz, aynı zamanda uzun süreli alaycı düşmanlık ciddi bir sağlık sorunu oluşturabilir.

Eylül 2020 Psikofizyoloji sayısında yayınlanan Baylor Üniversitesi liderliğindeki bir araştırmaya göre, alaycı düşmanlık, kardiyovasküler hastalık geliştirme riskinin artmasına neden olabilir.

Koronavirüsten 48 saat koruyan burun spreyi üretildi

Bulgular, Pittsburgh, PA’daki Carnegie Mellon Üniversitesi’nde Stres, Bağışıklık ve Hastalık Çalışması Laboratuvarı tarafından yürütülen bir stres testinde 196 katılımcıdan toplanan verilerden elde edildi.

Katılımcılar 7 hafta arayla iki laboratuar oturumuna katıldılar. Oturumlar, 20 dakikalık bir başlangıç ​​ve 15 dakikalık bir psikolojik stres testi oluşturmayı içeriyordu.

Araştırmacılar her bir kişinin kalp atış hızını ve kan basıncını kaydetti ve katılımcılar, kişiliklerini ve mizaçlarını belirlemek için standart bir psikolojik ölçek tamamladı.

Oturumlar, katılımcıları makul derecede stresli durumlara yerleştirmeyi içeriyordu, örneğin, hazırlamaları için 5 dakika ayırmalarını ve ardından kendilerini trafik ihlallerinden veya hırsızlık suçlamalarından koruyan bir konuşma yapmalarını istemek. Tüm katılımcılar, araştırmacıların onları kaydedip değerlendireceğini biliyordu.

Psikoloji ve sinirbilim alanında doktora adayı ve baş araştırma yazarı Alexandra T. Tyra’nın açıkladığı gibi, “Bu sosyal ve öz değerlendirme yöntemleri stres deneyimini artırmak için tasarlanmıştır ve önceki araştırmalarda doğrulanmıştır.”

Tyra’nın ekibi üç tür düşmanlığa baktı: alaycı düşmanlığı içeren bilişsel; kronik öfkeyle bağlantılı duygusal düşmanlık; sözlü ve fiziksel saldırganlığı içeren davranışsal düşmanlık.

Araştırmacılar, stres tepkilerinin duygusal veya davranışsal düşmanlıkla hiçbir ilişkisi olmadığını buldular.

Tyra, “Bu, duygusal ve davranışsal düşmanlığın sizin için kötü olmadığı anlamına gelmez, sadece sağlığınızı veya refahınızı başka şekillerde etkileyebilirler” diyor.

Alaycı düşmanlığın uzun süreli zararı

Bilişsel düşmanlığın kardiyovasküler sistem üzerindeki etkisi, nihayetinde bir kişinin stres tetikleyicilerine tekrar tekrar maruz kalma ile nasıl başa çıktığına bağlıdır.

Tyra, normal olarak tekrarlanan strese karşı tipik bir tepkinin nasıl ortaya çıktığını açıklıyor: “Aynı şeye birden çok kez maruz kaldığınızda, bu durumun yeniliği azalır ve ilkinde yaptığınız kadar büyük bir tepkiniz olmaz. zaman.” Bu, strese karşı sağlıklı bir tepkidir.

Alaycı düşmanlıkla, bir kişi benzer stresli durumlara ne kadar maruz kaldıkları önemli değil, stresli koşullara benzer yoğunluk seviyesiyle tepki vermeye devam eder.

Bu nitelikteki tutarlı uyarılma, zamanla kardiyovasküler sistem üzerinde bir zorlanmaya neden olur.

Baylor Üniversitesi çalışması, alaycılığı olumsuz sağlık sorunları ile ilişkilendiren türünün en son örneğini temsil ediyor. Nöroloji dergisinde yayınlanan bir 2014 çalışması, daha sonraki yaşamlarında daha yüksek seviyelerde alaycı güvensizliğe sahip olanların demans geliştirme olasılığının daha yüksek olabileceğini buldu.

Araştırmanın yazarı, Kuopio’daki Doğu Finlandiya Üniversitesi’nden Ph.D. Anna-Maija Tolppanen, ekibinin bulgularının bir kişinin “yaşam ve kişilik hakkındaki görüşünün sağlıkları üzerinde bir etkisi olabileceğini” gösterdiğine inanıyordu.

Kinizm ve olumsuz düşüncenin neden olduğu zararı araştırmak daha yaygın olsa da, bazı araştırmacılar daha az olumlu zihniyetler için olumlu bir sonuç bulmaya çalışırlar.

Böyle bir çalışma özellikle karamsarlığa baktı. Araştırma, “savunmacı karamsarlığın” olası en kötü sonuç karşısında eyleme geçirilebilir stratejiler geliştirmek için yararlı olabileceğini öne sürdü.

Yine de araştırmalar, şüpheli düşünceleri ve düşmanca bir eğilimi kötü sağlıkla tekrar tekrar ilişkilendirdi.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.