ABD göçmen istismarını hesaba katmanın zamanı geldi

11 mins read

ABD göçmen istismarını hesaba katmanın zamanı geldi

Dört kongre kadınının BM’ye yazdığı mektup, ABD’de gözaltına alınan göçmenlerin istismarının nihayet ele alınacağı umudunu tazeliyor.

ABD göçmen istismarını hesaba katmanın zamanı geldi
ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) memurları, 8 Temmuz 2019’da Escondido, Kaliforniya’da bir operasyon sırasında bir kişiyi gözaltına aldı [Dosya: AP / Gregory Bull]
ABD göçmen istismarını hesaba katmanın zamanı geldi 1
Azadeh Shahshahani
ABD göçmen istismarını hesaba katmanın zamanı geldi 2
Sarah Paoletti

Eylül ortasında, Project South da dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlar, İç Güvenlik Bakanlığı (DHS OIG) genel müfettişine, göçmenlerin ABD’nin Georgia eyaletindeki Irwin İlçe Gözaltı Merkezinde karşılaştıkları tıbbi taciz hakkında şikayette bulundu. Bazı durumlarda sterilizasyona yol açan, şüpheli rıza prosedürleri olan çok sayıda invazif jinekolojik prosedürler de dahil olmak üzere tıbbi yanlış uygulamaların şok edici ayrıntılarını sağladı. Şikayet, kısmen merkezde çalışan bir ihbar hemşiresi olan Dawn Wooten’ın ifşaatlarına dayanıyordu.

Basında çıkan haberlere göre, en az 57 kadın tıbbi bakım sağlamak için Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) ile sözleşmeli doktorun ellerinde zorla ve zararlı jinekolojik prosedürler uygulandığına dair şikayetlerle öne çıktı ve bazıları konuştukları için yetkililer tarafından misillemeye maruz kaldı. yukarı. Gözaltı merkezindeki tıbbî taciz, uluslararası toplumun DHS ve ajansı ICE’nin uygulamalarını soruşturma ihtiyacını bir kez daha gün ışığına çıkardı.

Okumaya devam et:

Dışa dönük Kadınlar Erkek Dışa dönüklerden İki Yönden Farklıdır

COVID-19 aşı yarışında neredeyiz?

Şikayetin yapılmasından birkaç hafta sonra, 23 Ekim’de Temsilciler Meclisi Temsilcileri Rashida Tlaib, Alexandria Ocasio-Cortez, İlhan Omar ve Ayanna Pressley Birleşmiş Milletler’e bir mektup göndererek Ofisi tarafından kapsamlı, tarafsız ve şeffaf bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR), gözaltında tutulan göçmenlere karşı DHS tarafından cezasızlıkla işlenen sayısız, ısrarcı ve ağır ihlallere karıştı.

Kısa bir süre sonra Project South da dahil olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu OHCHR Özel Prosedürler Ofisine ilgili yetkilerle birlikte bir soruşturma talebinde bulunan bir tebligat sundu. Belge ayrıca BM’yi ABD hükümetini istismarı sona erdirmek için gerekli tüm önlemleri almaya ve Irwin İlçe Gözaltı Merkezinde ve diğer ülkelerdeki göçmen gözaltı merkezlerinde ICE gözaltında tutulan kişilere tam tazminat ve tazminat sağlamaya çağırmaya çağırıyor. ülke.

Farklı yetki sahipleri, hangi takibin gerekli olduğu konusunda kararlar alacaklardır. Göçmen gözaltındaki taciz edici uygulamalara son verilmesi, öne çıkan kadınlar için koruma ve tazminat talep eden bir endişe bildirisi yayınlayabilirler; etkilenen taraflar, diğer paydaşlar ve ABD hükümeti temsilcileriyle bağımsız bir soruşturma ve istişareye izin vermek için bir saha ziyareti yapmak için ABD’den davet talep edin; ve nihayetinde, son derece sınırlı durumlar haricinde ve yalnızca son çare olarak, uluslararası hukuka uygun olarak göçmenlerin gözaltına alınmasına son verilmesi de dahil olmak üzere bulguları ve tavsiyeleri hakkında resmi bir bildirim yayınlayabilir.

Bu durumda, BM İnsan Hakları mekanizmalarından bir açıklama veya iletişim, ABD içinde, özellikle yeni gelen Biden yönetimiyle ve vatandaşları doğrudan zarar gören ülkeler de dahil olmak üzere uluslararası topluluk içinde savunuculuğun temelini oluşturabilir.

BM’ye sunulan bu resmi talepler, ABD hükümetinin üç şubesinin de göçmenlerin gözaltında tutulduğu bir taciz geçmişine son veremediğinin kabul edilmesidir. Bu sadece Trump yönetiminin başarısızlığı değil, temel insan haklarını ve haysiyetini ihlal eden ve özel cezaevi şirketlerini zenginleştiren göçmenlik politikalarını izlemeye devam eden ardışık yönetimlerin başarısızlığıdır.

ICE yetkilileri tarafından gerçekleştirilen ihlaller ve özel gözaltı merkezlerinde tacizler devam etti. ICE, bu tür kurumlarla sözleşmelerini sürdürdü ve genişletti. Irwin İlçe Gözaltı Merkezini işleten LaSalle Corrections dahil. Geçen yıl, ICE’nin genel müfettişi, yetersiz yiyecek ve tıbbi hizmet sağlanması da dahil olmak üzere, gözaltı merkezlerinin çeşitli ihlallerini detaylandıran bir rapor yayınladı.

İnsan hakları örgütleri, din özgürlüğünden yoksun bırakılma da dahil olmak üzere çeşitli istismar biçimlerine ilişkin kanıtlar buldular; ölümcül sonuçları olan tıbbi ihmal; sağlıksız ve insanlık dışı tutukluluk koşulları; çocukların ebeveynlerinden zorla ayrılması; ABD Gümrükleri ve Sınır Devriyesi tarafından göçmenlerin ölümleri; ve ihbarcılara ve gözaltındaki suistimaller için tazminat arayan diğer kişilere misilleme.

Merkezdeki göçmenler ve insan hakları savunucuları yıllardır haysiyet haklarının tanınması ve insanca muamele görmeleri için çağrıda bulundular, ancak çok az başarılı oldular.

Uzun bir süredir ABD yetkililerinin bu ağır ihlallerden sorumlu tutmayı reddettiklerine tanık olduktan sonra, hukuk uzmanları olarak uluslararası kuruluşlar aracılığıyla hesap verebilirlik arayışında birlikte çalıştık.

Mayıs 2018’de Project South ve Penn Law Sınır Ötesi Hukuk Kliniği OHCHR’ye bir mektup göndererek hem Irwin hem de Stewart’ta gözaltına alınan göçmenlerin maruz kaldığı sayısız ihlali, cezalandırma ve kontrol yöntemi olarak hücre hapsinin yaygın kullanımı dahil; zorla çalıştırma ve göçmen emeğinin sömürülmesi; endişe verici derecede yetersiz, ihmal edilen ve ihmal edilen tıbbi bakımın yanı sıra sağlıksız yiyecek ve su temini; göçmenlerin kültürel ve dini inançlarına ve ırka dayalı ayrımcılığa göz ardı edilmesi; yasal işlemin reddi; ve aile yaşamı hakkına müdahale.

Ekim 2018’de, OHCHR himayesinde faaliyet gösteren 11 ayrı bağımsız insan hakları izleme kurumu, ABD hükümetine, Irwin County Gözaltı Merkezi ve Stewart Gözaltı Merkezinde göçmenlik gözaltında tutulan kişilere karşı işlenen hak ihlallerine ilişkin ciddi endişelerini dile getiren resmi bir tebliğ gönderdi Center, yine Gürcistan’da ve kar amacı gütmeyen bir şirket olan CoreCivic tarafından yönetiliyor.

Bu mektubu gönderdikten sonraki iki yıl içinde, ABD hükümetine bu suistimalleri sona erdirmesi için defalarca çağrıda bulunduk, ancak bunun yerine ısrar etti. Ekim 2018 ile bugün arasında, 4’ü Stewart’ta gözaltına alınan 30 göçmenin göçmen gözaltında öldüğü bildirildi.

DHS ve ICE’nin hesaplaşma zamanı geldi. Uluslararası toplum, sonuçta ICE’nin elinde acı çeken sayısız göçmen ve aile üyeleri ile gözaltına alınma ve tacizlerinden kazanç sağlayan aile üyeleri için hesap verebilirlik ve tazminat ile sonuçlanan bağımsız, kapsamlı ve şeffaf bir soruşturma başlatarak yanıt vermelidir.

Kaynak link: 

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.