Nöroşirürjide cinsel taciz ne kadar yaygındır?

6 mins read

Nöroşirürjide cinsel taciz ne kadar yaygındır?

622 beyin cerrahının çevrimiçi bir ankete verdiği yanıtlar, çoğunluğun cinsel tacize tanık olduğunu veya yaşadığını gösteriyor.

Nöroşirürjide cinsel taciz ne kadar yaygındır? 1

Me Too hareketi 2017’de dünya çapında görünürlük kazandığında, cinsel tacizin endüstriler ve sosyoekonomik çevrelerdeki yaygınlığı çok netleşti.

Hareket genellikle güç dengesizliklerinin olduğu işyerinde tacizi vurguluyor. 2018’de Pew Araştırma Merkezi, kadınların% 59’unun ve erkeklerin% 27’sinin işyerinde veya dışında cinsel tacize uğradığını tespit eden bir anket yayınladı.

Kadınların yarısından fazlası (% 55) cinsel tacizin işyerinde gerçekleştiğini bildirdi.

Bu tür tacizin ne sıklıkla gerçekleştiğini anlamak, güvenli bir iş yeri oluşturmak için çok önemlidir. Bu amaçla, Cleveland Clinic’te bir beyin cerrahı olan Dr. Deborah L. Benzil, yedi nöroşirürji derneğini ve kurullarını bir araya getiren One Neurosurgery Summit adına nöroşirürji alanında cinsel tacizin yaygınlığı üzerine bir anket yaptı. ve akademiler.

Anketin bulguları Journal of Neurosurgery’de yayınlandı. Anket, beyin cerrahisinde çalışan kadın ve erkeklerin yüksek bir yüzdesinin işyerinde bir tür cinsel taciz yaşadıkları bildirildi.

Bulgulara göre, “Bu çalışma, beyin cerrahlarının her yaştan ve muayenehane ortamında önemli cinsel taciz bildirdiklerini gösteriyor.”

Tüm katılımcıların yüzde altmış ikisi (kadınların% 85’i ve erkeklerin% 56’sı) beyin cerrahisinde bir tür zorbalık veya cinsel tacize tanık oldu. Ek olarak, kadınların% 88’i ve erkeklerin% 44’ü bu tür tacize uğradığını bildirdi.

Anket, katılımcılardan en kötü cinsel taciz deneyimlerini açıklamalarını istedi.

Böyle bir örnek şu deneyimi kaydediyor: “Profesörlerimden biri çapkın hale geliyor. İlgilenmediğimi belirtiyorum. Beni yakalamaya ve bluzumu yırtmaya başladı… [Ben] onu sakinleştirdim .. dedi ki, ‘Unutmayın biz küçük bir grupuz ve itibarınız kolayca kaybedilebilir. Seni yüzüstü bırakabileceğimiz yollar var ve kimse bilmeyecek ‘. ”

Dr. Benzil, “Toplumsal kalıplar ve erkek beyin cerrahlarının yüksek oranı göz önüne alındığında, erkeklerin ezici bir çoğunlukla cinsel taciz iddialarında suçlu olarak tanımlanması şaşırtıcı değildir” diye yazıyor.

Makalede, “Tepkiler, cinsel taciz riskiyle ilişkili faktörlerin – erkek egemenliği, hiyerarşik bir ortam ve müsamahakar bir ortam – beyin cerrahisi topluluğu içinde yaygın olduğunu doğruluyor” diye bitiriyor.

Çalışma, tacize tanık olan ankete katılanların yaşlarını dikkate aldı. Yönetim kurulu genelindeki kişilerin cinsel tacizi fark edip etmediklerini veya bir grubun diğerlerinden daha fazla olduğunu görüp görmediğini görmek için yanıtların yaşa göre nasıl değiştiğine bakmak yararlıdır. Anket aşağıdaki yaşlardan katılımcılar için bölümler içeriyordu: 40 ve altı, 41-50, 51-60 yaş ve 60 üstü.

“40 yaş altı” yaş grubundaki kadın ve erkeklerin yüzde altmış yedisi tacize tanık olduklarını bildirdi. Bu, diğer tüm yaş gruplarından daha yüksektir.

Anket, 41-50 yaş arası katılımcıların% 63’ünün, 51-60 yaş arası kişilerin% 60’ının ve 60 yaşın üzerindekilerin% 56’sının tacize tanık olduğunu ortaya koydu.

Cinsel taciz durumları, genellikle taciz ettiği kişi üzerinde otorite konumunda olan bir kişinin eline gelir. Anket, bunun beyin cerrahisi alanında da geçerli olduğunu gösteriyor.

Ankete katılanlar, tüm yaş gruplarındaki taciz olaylarının çoğunda yetkili konumdaki meslektaşlarını fail olarak tanımladı.

Örneğin, 41-50 yaş aralığında, ankete katılanların% 94’ü taciz edici davranıştan bir üstünün sorumlu olduğunu söyledi.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.