Google en çok okunan yazımız rekora koşuyor!

3 mins read
Şöhret Dediğin: Ferdi Özbeğen

Google en çok okunan yazımız rekora koşuyor!

Netflix’de yayınlanan ve Türkiye gündemine oturan “Bir Başkadır” dizisinin Google ve diğer arama motorlarında en çok aranan içeriği Ferdi Özbeğen’in müziği ve hayatı oldu.

Fikrikadim yazarlarından Esen Güney’in iki ay önce yayınlanan yazısı ile gündeme getirdiğimiz usta sanatçının tekrardan hatırlanması hem bizi sevindirdi hem de yayınladığımız yazının arama motorlarında ön sıralara çıkarak en çok okunan yazılardan olması ayrıca  memnun etti…

Şöhret Dediğin: Ferdi Özbeğen

Şöhret Dediğin: Ferdi Özbeğen

Ferdi Özbeğen, 1977’de “Ferdi Özbeğen’le 45 dakika” isimli albümüne yansıttığı otel salonlarında oluşturduğu “eğlendirici piyanist” tarzı büyük ilgi görmüş, taverna müziğini kitlelere taşımıştır. Piyanoya hem doğu hem batıdan melodiler katarak müziğe yeni bir tarz katmıştır. O yıllar Ferdi Özbeğen’in getirdiği ivmeyle taverna müziği altın çağını yaşamaya başlar. Aslında tarihsel ve sosyolojik açıdan daha derin incelenmesi gereken bir konu. Bir nesil bu müzikle yaşadı ve farklı varyasyonlarıyla devam ediyor.

Ferdi Özbeğen’in hayatı da müziği gibi ortada bir yerdedir.Orta sınıf bir ailede yetişmiştir. Bir yandan özel okullarda kalbur üstü çocuklarla okur bir yandan ailesi çok da zengin değildir. Ortadaysan ne o yandan ne bu yandan olursun. Her yandan bir şeyler karıştırıp  yeni bir şeyler ortaya koyarsın. İşte Ferdi Özbeğen ne bir fabrikatör veya yönetici olmuş zaten ailesi zengin değil ne de kendi imkanlarıyla yapabileceği ve aslında çok istediği bir diplomat olmuş. Kendi halinde bir işçi veya esnaf da olmamış. Bir piyanoya takılıp kendisinin ve müzik dünyasının kaderini değiştirecek bir yola koyulmuştur. Bunda elbet dört yaşlarında  esnaf komşularının sergiledikleri piyano dükkanına kaçıp vakit geçirmesinin çok önemli payı vardır. İlk altı yaş kaderimizi belirler, bilimsel gerçeğinin bir örneği olabilir.

Yazının devam için tıkla

 

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.