ABD ordusu, popüler Müslüman uygulamalarının konum verilerini satın alıyor: Raporluyor

3 mins read
ABD ordusu, popüler Müslüman uygulamalarının konum verilerini satın alıyor: Rapor
ABD ordusu, popüler Müslüman uygulamalarının konum verilerini satın alıyor: Rapor

Çevrimiçi dergi Motherboard tarafından yapılan bir araştırma, ABD ordusunun Muslim Pro da dahil olmak üzere birçok popüler uygulamadan konum verilerini elde ettiğini ortaya çıkardı.

ABD ordusu, popüler Müslüman uygulamalarının konum verilerini satın alıyor: Rapor

Bir habere göre, ABD ordusu, Müslümanlar tarafından kullanılan ve yaklaşık 100 milyon kez indirilen birkaç tanesi de dahil olmak üzere, dünyanın dört bir yanındaki uygulamalardan toplanan özel bilgileri satın alıyor.

Çevrimiçi Motherboard dergisi tarafından Pazartesi günü yayınlanan bir araştırma, ABD Özel Harekat Komutanlığı’nın birkaç şirketten konum verilerini temin ettiğini ortaya çıkardı.

Hedeflenenler arasında en popüler uygulama, dünya çapında 98 milyondan fazla indirme ile Muslim Pro adlı bir Müslüman dua ve Kuran uygulamasıydı. Diğerleri bir Müslüman flört uygulaması içeriyordu.

Halka açık kayıtlara, geliştiricilerle yapılan görüşmelere ve teknik analize dayalı olarak Motherboard araştırması, bazı şirketlerin reklamverenler reklamlarını insanların göz atma oturumlarına eklemek için ödeme yaptıklarında uygulama konum verilerini elde ettiklerini belirtti.

ABD ordusu haberi doğruladı.

Donanma Komutanı Tim Hawkins, “Yazılıma erişimimiz denizaşırı Özel Harekat Kuvvetleri görev gereksinimlerini desteklemek için kullanılıyor” dedi. “Amerikan vatandaşlarının mahremiyetini, sivil özgürlüklerini, anayasal ve yasal haklarını korumaya yönelik yerleşik prosedürlere ve politikalara kesinlikle bağlıyız.”

“ABD askeri müşterileri”

Konum verilerini satan şirketlerden biri olan X-Mode, her ay Amerika Birleşik Devletleri’nde 25 milyon cihazı ve Avrupa Birliği, Latin Amerika ve Asya-Pasifik bölgesi dahil olmak üzere başka yerlerde 40 milyon cihazı izlediğini söyledi.

Anakart, Muslim Mingle escort uygulamasını bir Android telefona yükledi ve X-Mode’a WiFi ağ adıyla birlikte tam coğrafi konum koordinatlarını defalarca gönderirken izledi.

Araştırmada, konum verilerini aktaran diğer uygulamaların, Accupedo adlı bir adım sayacı uygulaması, hava durumu uygulaması Global Storms ve Craigslist için CPlus olduğunu buldu.

ABD Senatörü Ron Wyden, Motherboard’a X-Mode’un topladığı verileri diğer “ABD askeri müşterilerine” sattığını da kabul ettiğini söyledi.

Şirket uygulamayı savundu.

“X-Mode, veri panelini devlet askeri hizmetleriyle çalışabilecek az sayıda teknoloji şirketine lisanslıyor, ancak bu tür yüklenicilerle yaptığımız çalışmalar uluslararasıdır ve öncelikle üç kullanım durumuna odaklanmıştır: terörle mücadele, siber güvenlik ve gelecekteki COVID’yi tahmin etme X-Mode çevrimiçi dergiye -19 etkin nokta ”dedi.

Kaynak Link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.