Vaniköy Camisi 5 Gün Önce Vakfa Devredilmiş

4 mins read

Vaniköy Camisi 5 Gün Önce Vakfa Devredilmiş

Vaniköy Camisi 5 Gün Önce Vakfa Devredilmiş 1

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Vaniköy Camisi’ndeki yangının çıkış sebebi ve sorumluların tespitine yönelik geniş çaplı soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, bugün öğle saatlerinde tarihi Vaniköy Camisi’nde henüz tespit edilemeyen bir nedenle çıkan yangının, Sahil Güvenlik ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin denizden ve karadan yaptıkları hızlı ve yoğun müdahale çalışmaları neticesinde söndürüldüğü belirtildi.

Vaniköy Camisi 5 Gün Önce Vakfa Devredilmiş 2

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünce, itfaiye raporu, çevredeki kamera görüntüleri ve görgü tanıklarının bilgileri doğrultusunda yangının çıkış sebebi ve sorumluların tespitine yönelik geniş çaplı soruşturma başlatıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğünce bir süre önce hazırlanan tarihi Vaniköy Cami’mizin rölöve ve restitüsyon projesi onaylatılarak, restorasyon projesi Koruma Kurulu’na sunulmuş olup, onay safhasında bulunmaktadır. Koruma Kurulu izinlerini müteakip, camimizin restorasyon çalışmalarına en kısa sürede başlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Erdoğan’dan yanan tarihi Vaniköy Camii paylaşımı: En kısa sürede aslına uygun şekilde yeniden ayağa kaldıracağız

Twitter’dan yaptığı paylaşımda, bugün, İstanbul Boğazı’nın sembollerinden tarihi Vaniköy Camii’nde çıkan yangının herkesi derinden üzdüğünü belirterek, “Camimizi inşallah en kısa sürede yüzlerce yıllık tarihi dokusuna ve aslına uygun şekilde yeniden ayağa kaldırarak gelecek nesillere miras bırakacağız.” ifadelerini kullandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Vaniköy Camisi’nin sorumluluğu Yeni Valide Camii Vaizi Şeyh Vani Mehmet Efendi Bin Bestam Vakfı’na aitti. Vakfın yöneticisinin vefat etmesi üzerine caminin sorumluluğunu 2018 yılından beri Vakıflar Genel Müdürlüğü üstleniyordu.

Mülhak vakfın yeni yönetici atamasıyla Vaniköy Camisi 10 Kasım 2020’de yeniden vakfa teslim edildi. Caminin restorasyonuna ilişkin proje çizilip ilgili kurula sunuldu.

Kaynak AA

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.