Trump, kazanabileceğinden emin peki nasıl?

7 mins read
At a campaign event in Arizona, Trump denounces the Jan. 6 hearings as a "hoax," as Pence makes a rival presentation.
At a campaign event in Arizona, Trump denounces the Jan. 6 hearings as a "hoax," as Pence makes a rival presentation.

Trump, kazanabileceğinden emin peki nasıl?

Joe Biden’in gelecek dönem başkanı ilan edilmesinden bu yana kamuoyuna açıklama yapmayan Trump, kazanabileceğinden emin.

Trump, kazanabileceğinden emin peki nasıl? 1
Joe Biden’in gelecek dönem başkanı olarak geniş çapta kabul edilmesine rağmen, Donald Trump hala seçim sonucunu değiştirme şansı olduğuna inanıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Başkan tarafından seçilen Joe Biden’dan bir seçim zaferini alabileceğine inandığı ayrıntılı bir senaryo ortaya koydu ve “Bana karşı asla bahis yapmayın” dedi.

5 Kasım’dan bu yana yarışı kabul etmeyen veya kamuoyuna açıklamayan Trump, muhafazakar Washington Examiner köşe yazarı Byron York ile Perşembe günü yaptığı bir telefon görüşmesinde anlatımların ve davaların sonucu kendi lehine nasıl değiştirdiğini gördüğünü anlattı.

“Wisconsin’i kazanacağız,” dedi York’a, yaklaşık 3,3 milyon oydan sadece 20.000’den fazla oyla geride kalmasına rağmen. Trump’ın önümüzdeki hafta orada yeniden sayım çağrısı yapması bekleniyor. 2016’da Trump, Wisconsin’i neredeyse üç milyon oydan 22.478 oyla kazandı ve o yılki bir yeniden sayım sadece 131 oyu etkiledi – kendi lehine.

“Arizona – 8.000 oya düşecek ve milyonlarca oyu denetleyebilirsek, 8.000 oyu kolay bulacağız. Bir denetim yapabilirsek, orada iyi durumda olacağız, ”diye devam etti Trump.

Cuma günü başlayan oyların elle yeniden sayılmasının ardından Georgia’ı kazanacağına olan güvenini dile getirdi. “Yaklaşık 10.000, 11.000 oya düştük ve elimizde sayım yapıyoruz.”

“İki büyük eyalet” olan Michigan ve Pennsylvania ile Trump, şansının kampanyasının açtığı bir dizi davaya bağlı olduğunu açıkladı.

 

Trump ayrıca, Fox News’da düzenli olarak yer Trump yanlısı gazeteci Geraldo Rivera ile konuştu ve Rivera’ya kendisinin “doğru şeyi yapacak” bir “” gerçekçi olduğunu “ancak davaların ve anlatımların nasıl sonuçlanacağını görmek istediğini söyledi

 

 

Cuma günü Trump, seçimi “hileli” ilan eden daha fazla asılsız iddiayı tweetledi. Twitter, seçim gününden bu yana pek çok cumhurbaşkanının tweet’lerinde yaptığı gibi, tweet’indeki iddiaları hemen “tartışmalı” olarak etiketledi.

Trump, “Demler yıllarca seçimlerimizin ne kadar güvensiz ve hileli olduğunu vaaz ediyorlar” diye yazdı. “Şimdi, Trump Yönetiminin 2020’yi şimdiye kadarki en güvenli seçim yapmak için ne kadar harika bir iş yaptığını söylüyorlar. Aslında bu Demokratların yaptıkları dışında doğrudur. Hileli Seçim!

Cumhuriyetçilerin çoğu, Trump’a zorluklarının üstesinden gelmesi için şans verirken, çoğu seçim hukuku uzmanı ve hukuk gözlemcisi, Trump’ın yasal iddialarının temelsiz olduğunu ve başarısızlığa mahkum olduğunu savunuyor. Ve Trump’a pek şans tanımayanlar sadece hukuk uzmanları değil.

Muhafazakâr York, bunu “kesinlikle iyimser bir senaryo – ve yarışın mevcut durumuyla çelişen bir senaryo” olarak nitelendirdi ve “aslında, tablo başkan için kasvetli görünüyor” dedi.

Bush’un lehine sonuçlanan tartışmalı 2000 başkanlık seçimleri sırasında eski Başkan George W. Bush’un kampanya yöneticisi olan Karl Rove, bu hafta Wall Street Journal’da Trump’ın manevraları hakkında şunları yazdı: “Kesinlikle nihai sonucu değiştirmek için yeterli değiller”.

“Kazanmak için, Bay Trump’ın onbinlerce yasadışı oyla sistemik sahtekarlığı kanıtlaması gerekiyor. Şimdiye kadar buna dair bir kanıt yok, ”dedi Rove.

 

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.