Amerika bölünmüş bir ülke olarak kalacak

9 mins read
Amerika bölünmüş bir ülke olarak kalacak

Amerika bölünmüş bir ülke olarak kalacak

Amerika bölünmüş bir ülke olarak kalacak 1

Amerika bölünmüş bir ülke olarak kalacak 2
RAY HANANIA

ABD başkanlık seçimleri geçen hafta insanları bir araya getirmek yerine Amerika’yı her zamankinden daha fazla böldü. Eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, resmi sertifikaya göre değil, çoğu onu destekleyen ve Başkan Donald Trump’ı aşırı derecede eleştiren ana akım haber medyası tarafından düzenlenen resmi olmayan oy sayımlarına dayanarak kazanan ilan edildi.

Seçimler giderken, hem Trump hem de Biden’ın övünecek çok şeyi var. Trump, 71,5 milyondan fazla oyla, yönetimde olan bir başkanın elde ettiği en yüksek oyu aldı. Bu, Ronald Reagan ve Barack Obama dahil Amerika’nın en popüler başkanlarından bile daha fazlası.

Trump ayrıca Cumhuriyetçi partisinin ABD Senatosunun Demokratlar tarafından ele geçirilmesini engellemesine öncülük etti. Şu anda Demokratlar 100 sandalyenin 48’ine ve Cumhuriyetçiler 50 sandalyeye sahipler. Cumhuriyetçiler, bir Cumhuriyet kalesi olan Georgia’da yapılması planlanan ikinci turlarda iki tane daha kazanacaklar.

Trump, Cumhuriyetçi Parti’nin ABD Kongresi’ndeki Demokratik tutumu zayıflatmasına, daha önce Demokratlar tarafından tutulan 13 ek koltuk kazanmasına, üçünü kazanmasına ve oy farkının “çağrılamayacak kadar yakın” olarak tanımlandığı diğer 10 kişide liderliğe sahip olmasına yol açtı.

Kongredeki Cumhuriyetçiler her görevdeki koltuğu ve 29 rekabetçi sandalyeden 28’ini kazandı. Ek olarak, Trump yönetiminde Kongre tarihinde en fazla sayıda kadın Cumhuriyetçi aday Meclise seçildi.

Trump için en büyük başarı, CNN, New York Times, USA Today, MSNBC ve Washington Post tarafından yapılan her haber medyası anketinde ve anketinde, Trump’ın Biden’ın yüzde 10 ila 12 kadar arkasında olduğunu söyleyen yanlış olduğunu kanıtlamasıdır. .

Haber medyasının Biden’ı mağdurlaştırırken Trump’ın eksikliklerini kasıtlı olarak abarttığını görebilirsiniz.

Bununla birlikte Biden, birkaç başarı da iddia edebilir. 76,4 milyon oyla ABD’nin önceki başkan adaylarından daha fazla oy aldı.

Biden ayrıca haber medyasına göre, medyanın sadece 219 oyu olduğunu iddia ettiği Trump karşısında kendisine 290 seçim oyu verecek kadar eyalet kazandığını iddia ediyor. En az 270 seçim oyuna sahip aday seçimi kazanır.

Biden, cumartesi günü medyanın kanatları altında sert esen rüzgârıyla zafer ilan ederek, ülkeyi bir araya getirme ihtiyacını dile getiren unutulmaz ve ilham verici bir konuşma yaptı.

Biden, Obama’nın 2008 zafer konuşmasının bir versiyonunu ödünç aldı. O zaman Obama, “Hiçbir zaman sadece bir bireyler topluluğu ya da kırmızı eyaletler ve mavi eyaletler topluluğu olmadık. Amerika Birleşik Devletleri’yiz ve hep öyle kalacağız. ”

Biden’ın versiyonu: “Bölünmeyi değil, birleştirmeyi amaçlayan bir başkan olacağıma söz veriyorum. Kırmızı ve maviyi görmeyen, ancak Amerika Birleşik Devletleri görenler. ” Amerika’nın bir araya gelmesi gerektiğini savundu.

“Sert retoriği bir kenara bırakmanın zamanı geldi. Sıcaklığı düşürmek için. Birbirimizi tekrar görmek için. Birbirimizi tekrar dinlemek için. İlerlemek için rakiplerimize düşman olarak davranmayı bırakmalıyız. Biz düşman değiliz. Biz Amerikalıyız, “dedi Biden. “Amerika’daki bu acımasız şeytanlaştırma çağı burada ve şimdi bitmeye başlasın. Demokratların ve Cumhuriyetçilerin birbirleriyle işbirliği yapmayı reddetmeleri, kontrolümüz dışındaki gizemli bir güçten kaynaklanmıyor. Bu bir karar. Bizim yaptığımız bir seçim. ”

Güçlü sözler. Ancak, Trump’a karşı birçok Biden yanlısı destekçiyi domine eden çirkin söylem göz önüne alındığında, bu, Trump destekçilerinden şikayet ettikleri nefretten farklı değil. Amerika’nın bölünmüş bir ülke olarak kalacağı açıktır.

Her iki taraftaki nefretin, öfkenin ve şeytanlaştırmanın kükreyişi yalnızca daha da yükselecek ve bunu tek bir taraftan suçlayamazsınız.
Trump, geçmişte geleneksel olarak Cumhuriyetçi oy kullanan birkaç devleti kaybetti ve Biden’a bir avantaj sağladı. Trump için en zarar verici kayıp, son GOP Senatörü John McCain’in müttefiklerinin başkanın altını oyarak Demokratlara yardım ettiği Arizona idi.

Trump ve McCain’in hiçbir zaman iyi ilişkileri olmadı çünkü McCain, 2008’de kendi adaylığını sağlam bir şekilde reddederken Amerikalıların neden 2016’da Trump’ı seçtiklerini asla anlayamadı.

Ancak Trump her zaman kendi en büyük düşmanıydı. Haklı çıkarabileceği gerçek sorunları ele aldı ve onları küçük, kısır kişisel saldırılara dönüştürdü. En büyük başarısızlıklarından biri, sadece iki devletli çözümün savunucularını kızdırmakla kalmayıp, aynı zamanda Amerika’nın etkili Yahudi topluluğunu da kızdırdığı Orta Doğu’da barış için baskı yapmasıydı. Anketler, Trump’ın oy kullanamayan İsrailli Yahudilerin yüzde 71’inin desteğini aldığını, Biden’in oy kullanabilen ve oy kullanabilen Amerikan Yahudileri arasında yüzde 70’lik bir popülariteye sahip olduğunu gösterdi.

Trump, yasadışı yerleşimci hareketinin önde gelen savunucularından biri olan David Friedman’ı ABD’nin İsrail büyükelçisi olarak hizmet etmesi için yetkilendirerek İsrail-Filistin çatışmasının geleceğini tehlikeye attı.

Bu eylemler, ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımaktan daha fazlası, Trump’ın daha uyumlu bir Orta Doğu barış politikası başlatırken Amerikan seçimlerinde elde etmiş olabileceği faydaları mahkum etti.

Biden cumhurbaşkanı olarak sertifikalandırılırsa, Filistinlilere desteği geri getirme, yasadışı İsrail yerleşimlerinin genişlemesiyle yüzleşme ve daha cömert iki devletli bir çözümü benimseme sözü verdi.

Amerika’daki bazı güçlü popülaritesine rağmen, Trump’ın yanlış adımları açıkça seçime mal oldu.

Kaynak link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.