Berat Albayrak istifa haberi Doların ateşini düşürdü

2 mins read
Berat Albayrak istifa haberi Doların ateşini düşürdü

Berat Albayrak’ın İstifası TL’ye yaradı! Dolar kuru sert düşüşte…. Murat Uysal’in görevden alınmasının ardından Berat Albayrak’ın gelen istifa haberleriyle birlikte dolar düşüşe geçti. Türk Lirası dolar kuru karşısında uzun zamandan sonra ilk defa değer kazanmaya başladı.

Berat Albayrak istifa haberi Doların ateşini düşürdü

Piyasların Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın görevden alınıp yerine Naci Ağbal’ın getirilmesi haberini nasıl fiyatlayacağı merak edilirken yine hafta sonu gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da istifa haberiyle adeta şok üzerine şok yaşadı.

Dolar kuru geçtiğimiz hafta son işlem gününde 8.56 TL seviyesini görerek tarihi bir rekor kırdı. Dolar kuru aynı zamanda haftanın son işlem gününü ise 8.52 TL ile kapatarak tüm zamanların en yüksek dolar kuru haftalık kapanışını gerçekleştirdi. Hafta sonu peş peşe gelen Merkez Bankası Başkanlığı’ndaki görev değişikliği ve Bakan Berat Albayrak’ın istifası haberleri üzerine piyasaların nasıl bir tepki vereceği merak ediliyordu.

Dolar kuru pazar gecesi uluslar arası piyasaların açılmasıyla birlikte biranda 20 kuruşluk bir düşüşle açılışını gerçekleştirdi. Kurdaki düşüş yeni haftanın ilk işlem saatlerinde büyük bir hızla devam etti. Dolar kuru gün içerisinde 8.18 TL’ye kadar düşerken şu sıralarda 8.20 TL seviyelerinde seyrediyor.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.