Keşmir’deki silahlı çatışmada dört Hintli asker ve üç isyancı öldü

4 mins read

Keşmir’deki silahlı çatışmada dört Hintli asker ve üç isyancı öldü

Keşmir'deki silahlı çatışmada dört Hintli asker ve üç isyancı öldü
Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin hükümetinin Ağustos 2019’da Keşmir’in özel statüsünü kaldırmasından bu yana tartışmalı Himalaya bölgesindeki gerginlikler tırmandı [Dar Yasin / AP]
Çatışmalar, Keşmir’in Hindistan ve Pakistan kontrolündeki bölgelerini fiili olarak ayıran sınır yakınlarında gerçekleşti.

Hindistan savunma bakanlığı sözcüsü, Nisan ayından bu yana tartışmalı bölgedeki en kanlı silahlı çatışmada Keşmir’de dört Hint askeri ve üç isyancının öldürüldüğünü söyledi.

Savunma Bakanlığı sözcüsü Albay Rajesh Kalia, bir ordu devriyesinin Hindistan ile Pakistan arasındaki fiili sınır olan Denetim Hattı (LOC) boyunca şüpheli hareketler fark ettiğini söyledi.

Okumaya devam et: Tek başına bir barış anlaşması Afganistan’ın sayısız sorununu çözemez

“Ordu birlikleri bölgeye akın etti ve militan hareketleri gözetleme cihazları ile takip edildi. Bunu üç militanın öldürüldüğü ağır bir silahlı çatışma izledi ”dedi.

Silahlı çatışmada 4 ordu askerinin öldürüldüğünü söyledi.

Bu, Nisan ayından bu yana Keşmir’de LOC boyunca en yüksek ordu zayiatı.

Nisan ayında, silahlı kişilerin bölgedeki Hint birlikleriyle karşı karşıya gelmesiyle beş Hint askeri ve eşit sayıda isyancı öldürüldü.

Hindistan, Pakistan’ı silahlandırmak ve isyancıları Hintli askerler ve bölgedeki diğer hedeflere saldırmak için eğitmekle suçluyor.

Keşmir, Hindistan ve Pakistan arasında bölünmüştür, ancak rakiplerin her biri bölgeyi bütünüyle talep etmektedir.

İki ülke, 1947’de İngiliz sömürgecileri onlara bağımsızlık verdikten sonra, ikisi Keşmir’in kontrolü için olmak üzere üç savaş yaptı.

İsyancılar 1989’dan beri Hindistan yönetimine karşı savaşıyor. Müslüman Keşmirlilerin çoğu, bölgenin Pakistan yönetimi altında veya bağımsız bir ülke olarak birleştirilmesi hedefini destekliyor.

Çatışmada on binlerce sivil, asi ve hükümet gücü öldürüldü.

Tartışmalı Himalaya bölgesindeki gerilimler, Başbakan Narendra Modi hükümetinin Ağustos 2019’da Keşmir’in özel statüsünü kaldırması, ayrı anayasasını feshetmesi, bölgeyi iki federal bölgeye – Jammu ve Keşmir ve Ladakh’a böldüğünden ve daha sonra toprak ve Meslekler.

Eylem, sert bir güvenlik engellemesi ve iletişim kesintisinin ortasında yaygın bir öfke ve ekonomik yıkımı tetikledi.

Kaynak link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.