Kendine Zarar Vermenin Kültürel Uygulamaları

5 mins read
Kendine Zarar Vermenin Kültürel Uygulamaları

Kendine Zarar Vermenin Kültürel Uygulamaları

İnsanlar neden kendilerine zarar verir. Kendine zarar vermekten haz almanın psikolojik, kültürel nedenleri neler olabilir

Kendine Zarar Vermenin Kültürel Uygulamaları

Kendine zarar verme, yeme bozuklukları ve somatizasyon tartışmaları kültür bağlamında ele alınır. Kültürler arasında meydana gelen kendine zarar verici davranışlar, bu tür davranışların rolü ve anlamı hakkında fikir verebilir. Çok çeşitli insanlar (ve diğer primatlar) birçok nedenden ötürü kendine zarar verir. Primatların izolasyon ve ayrılık kaygısına tepki olarak kendine zarar verdikleri bulunmuştur; Bu, SSRI’ların köpekler, kediler ve kuşlar ile sanayileşmiş toplumlarda yaşayan ve gün içinde çok uzun süre yalnız bırakılan diğer evcil hayvanlar üzerindeki yaygın kullanımını açıklar.

Okumaya Devam Et

Tarihte görülen İlk Pandemi Neydi?

Yapay zeka, ağız kanserine yakalanma riskini tahmin etmeye yardımcı oluyor

Dinlerin Etkisi

Kendine zarar verme aynı zamanda sihir, din ve ritüel ile bağlantılı olarak yaygın olarak uygulanmaktadır. Bu ritüellerin köklerinin bilinçli seçimden kaynaklanıp kaynaklanmadığı ve yalnızca kişiye zarar veriyor gibi görünen ritüellerin aksine, birey ve grup için bir değeri olup olmadığı, değerlerinin önemli bir belirleyicisi olmaya devam ediyor.

Dövmelerin ve vücut piercinginin yaygın kullanımı, daha büyük bir sosyal olma ve ait olma ritüelinin bir parçası olarak uygulanan bir ritüel kendine zarar verme biçimidir. Bizden sürekli olarak bu eylemlerin sürekliliği hakkında kendi şartlanmamızı ve inançlarımızı incelememiz istenir. Toplumsal olarak göz yumulan yaralama yöntemlerinden bazıları, Hıristiyanlığın belirli mezheplerinde kendi kendini kırbaçlama, Yahudiler ve Müslümanlar arasında erkek sünnetinin yanı sıra alopatik tıp uzmanları, kadın sünneti, dövme, Pasifik Kuzeybatı kabileleri arasında kazıma ve Amerikan Kızılderili Güneş Dansıdır Ovalar halkları.

Kadınlarda kendine zarar verme

Avustralya’daki yerli kültürler arasında kadınlar kederlerini ifade etmek için kendilerini kestiler. Kadın ve erkek sünneti gibi bazı uygulamalar birçok kültür ve din (sırasıyla Müslüman mezhepler ve Yahudiler) tarafından göz yumulurken diğerleri tarafından kınanmaktadır. Güneş Dansı uzun zamandır Plains halkının dini ve arınma geleneği olmuştur ve Lakota halkı da dahil olmak üzere birçok kişi için uzun süre vücut piercingi içerir.

Bu en kutsal ritüeller yaz gündönümünde gerçekleşir ve hem doğum hem ölüm hem de güneşin gücünü ifade eden bir geçiş ayinidir. Cömertlik eylemlerini ve kişinin kontrol ettiği şeyin verilmesini temsil eder: kişinin bedenidir. Törenler yakın zamana kadar ABD hükümeti tarafından yasaklanmıştı ve şu anda Plains halkı ve Amerikalı olmayan Kızılderili arkadaşları arasında yeniden canlanıyor.

Temel Nedenler

Kendine zarar verme, histeri, yeme bozuklukları (anoreksi) ve veneseksiyon (damarların kesilmesi) arasında uzun bir ilişki geçmişi vardır. Histeri için eski bir Yunan tedavisi kan almaktı. Bugün kendine zarar vermekten daha benzer bir amaca hizmet edip etmediğini merak ediyorum. Yeme bozukluğu olan hastalarda kendine zarar verme arasında güçlü bir ilişki vardır (Cash & Smolak, 2011); Bir çalışma, kronik olarak kendine zarar veren kadınların% 50’sinin anoreksiya nervoza veya bulimia öyküsü olduğunu gösterdi (Favazza, 1992), bu muhtemelen daha önce araştırılan anksiyete-disosiyatif-endorfin sürekliliğinden kaynaklanıyor. Bulimide (çoğunlukla karbonhidrat tıkanmasıyla ilişkilendirilir) triptofan-serotonin, nihai sonuç olarak gevşemenin arandığı süreklilik boyunca başka bir son yol olacaktır.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.